Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Uruguay

2 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 10,90
Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 8,90
Normale prijs € 9,95

Witte wijn uit Uruguay kopen

Wilt u witte wijn uit Uruguay kopen? Bekijk dan ons assortiment van witte wijn uit Uruguay op Budgetwijnen.nl. Een bekende producent van witte wijn uit Uruguay is die van Bodegas Carrau. Probeer eens de Sauvignon Blanc of de Chardonnay van wijnhuis Bodegas. Dit wijnbedrijf heeft een eeuwenoude historie en gaat terug naar 1752 toen de familie Carrau in Spanje druiven aanplantten. In 1930 is de familie geëmigreerd naar Uruguay en daar hebben ze het aanplanten van druiven verder voortgezet.

Soorten witte wijn uit Uruguay

Er zijn diverse soorten witte wijn uit Uruguay gemaakt van de Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Viognier en een aantal blends van deze druiven. De meeste wijngebieden liggen in het zuiden van Uruguay. Waarvan Canelones, net ten noorden van Montevideo, het grootste is. Andere belangrijke streken zijn San José en Colonia in het westen en Rivera en Salto in het noorden. Toch is tot nog toe de naam van de producent een betere aanwijzing voor de wijnkwaliteit dan de regio. De Albariño druif is een opvallende witte druif die destijds door de Gelicische immigranten is meegebracht. Daarnaast worden de Chardonnay en de Sauvignon veel verbouwd.

Kenmerken witte wijn uit Uruguay

Eén van de kenmerken van witte wijn uit Uruguay is dat de wijnbouw in dit land lijkt op die van Brazilië in vele opzichten. Bij wijze van spreken lopen de wijngaarden gewoon door de grens. Men verbouwt er namelijk dezelfde rassen en de stijl van wijn maken is er Europees. De wijnbouw is rond 1870 ontstaan in de tijd dat er veel immigranten zich hier vestigden uit onder andere Italië en Spanje. Momenteel is Uruguay de vierde producent van wijnen in Zuid-Amerika, terwijl het land slechts 5% van zijn productie exporteert. De meeste wijnregio’s bevinden zich ten noorden van Montevideo in de heuvels. Montevideo en Canelones produceren het meest.