Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Nederland

6 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 30,95
Normale prijs € 33,95
Speciale prijs € 31,95
Normale prijs € 34,95
Speciale prijs € 34,95
Normale prijs € 37,95
Speciale prijs € 20,95
Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 13,95
Normale prijs € 14,95

Nederlandse witte wijn kopen

Wilt u Nederlandse witte wijn kopen? Bekijk dan eens de Nederlandse witte wijnen op Budgetwijnen.nl waarin wij alleen de lekkerste witte wijn aanbieden tegen de scherpste prijs.

Soorten Nederlandse witte wijn

Er zijn niet heel erg veel soorten Nederlandse witte wijn. Aangezien Nederland niet echt een wijnland is. Wel is Nederland een land van likeuren die erg bekend zijn.

Wijngebieden Nederlandse witte wijn

Nederland is op wijnbouwgebied wat modern heet: ‘terug van weggeweest’. Wijnbouw ius in ons land een zeer oud bedrijf. In de middeleeuwen werd de wijnstok in Zuid-Limburg vrij algemeen en ook in de provincies ten noorden daarvan geplant. Er moeten duizenden hectare beplant zijn geweest. De wijnbouw verdween echter vrijwel geheel, onder meer onder invloed van urbanisatie en doordat er meer lucratieve vormen van landbouw voor in de plaats kwamen. De wijnstok heeft het in ons klimaat niet gemakkelijk, want we bevinden ons ten noorden van wat algemeen wordt gezien als de klimatologische wijnbouwgrens. Niettemin bevinden zich in ons land diverse ‘wijngaardjes’, voornamelijk in Zuid-Limburg. Hier heerst het gunstige klimaat en men beschikt over hellingen. De meeste hiervan worden onderhouden door hobbyisten.

De beste Nederlandse witte wijn

Alleen de beste Nederlandse witte wijn is wat wij in ons assortiment hebben van Budgetwijnen. Bijvoorbeeld Twente Wijn Johanniter. Deze droge witte wijn is afkomstig uit het Twentse Bentelo. In de Europese verordeningen voor streekproducten is vastgelegd dat wijnen uit een specifiek gebied een ‘Bescherming van Geografie (BGA) of -Oorsprong (BOB) kunnen verkrijgen. In de wijnindustrie wordt verondersteld dat wijnen uit een specifiek gebied veelal van hogere kwaliteit zijn. Voor BGA wijn geldt dat de wijn gemaakt moet zijn van in Nederland verbouwde druivenrassen. Om een aanduiding aan te geven dient de wijn voor 85% te bestaan uit druivenrassen die in het genoemde geografische gebied zijn getaald. In Nederland hebben alle provincies hun eigen BGA en in 2018 was 78% van de in Nederland geproduceerde wijn van het type BGA wijn.