Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Hongarije

2 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 6,10 Normale prijs € 7,05
Speciale prijs € 6,10 Normale prijs € 7,05

Hongaarse witte wijn kopen

Wilt u Hongaarse witte wijn kopen? Bekijk dan ons assortiment van witte wijn uit Hongarije. Wij hebben alleen de hoogste kwaliteitswijnen tegen zeer scherpe prijzen. Bijvoorbeeld de Vinceller Pinot Blanc.

Soorten Hongaarse witte wijn

Qua soorten Hongaarse witte wijn wordt er 70% wit geproduceerd. Echter denkt men dat in Hongarije alleen maar de zoete Tokaj wijn wordt gedronken, maar vergis u niet. Hongarije produceert veel droge wijnen van hoog niveau. Hongarije is het enige Europese land waar investeerders in de rij staan om deel te nemen in de wijnbouw. De meeste belangstelling is voor de Tokajstreek in het noordoosten, de bron van de beroemde zoete Tokaji Aszú van Botrytis druiven gemaakt.

De beste Hongaarse witte wijn

Hongarije vormt als wijnland eigenlijk een hoofdstuk apart. Daar komen enkele wijnen vandaan die van uitzonderlijke klasse zijn zoals de wereldberoemde Tokaj. De voornaamste druivenrassen van witte wijn zijn Olasz, Furmint (één van de bekendste druivenrassen van Hongarije), Hárselevelü en Kéknyelü. De laatste 3 druivensoorten zijn van Hongaarse origine. Hárselevelü betekent ‘lindeblad’, vanwege de overeenkomst in de vorm van de bladeren van druif en boom. Kéknyelü betekent ‘blauwe steel’, hetgeen voor zich spreekt. De beste Hongaarse witte wijn vindt u bij Budgetwijnen.nl. Bekijk ons assortiment en laat u verrassen door de hoogste kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen.

Wijngebieden Hongaarse witte wijn

Er zijn diverse wijngebieden van Hongaarse witte wijn. Tokaj is het oudste wijngebied van Hongarije. Dit wijngebied was er zelfs al 120 jaar eerder dan het Franse Bordeaux. Echter heeft het communisme roet in het eten gegooid waardoor wijngaarden werden genationaliseerd. Hierin werd kwantiteit belangrijker dan kwaliteit. Echter is Hongarije inmiddels terug van weggeweest en eeuwenoude terroirs zijn opnieuw beplant.