Brunely Cotes Du Rhone Rouge

Brunely Cotes Du Rhone Rouge

Brunely Ventoux Rouge

Brunely Ventoux Rouge is een blend van 40% Syrah, 40% Grenache en 20% Carignan. Deze rode wijn is afkomstig van een bodem van heldere oker: zandige klei met een hoog ijzergehalte. Na ontsteling volgt een koude schilweking bij 10 graden celcius gedurende 3 dagen. Vergisting bij 22-26 graden met een schilcontact van 15 dagen. De Ventoux van Domaine de la Brunely rijpt vervolgens 8 tot 12 maanden in betonnen cuves.
Normale prijs € 10,50 Speciale prijs € 8,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
SKU
1801790
  • Koop 6 voor € 8,25 per fles
  • Koop 12 voor € 7,95 per fles
  • Koop 18 voor € 7,45 per fles

Brunely Ventoux Rouge is een blend van 40% Syrah, 40% Grenache en 20% Carignan. Deze rode wijn is afkomstig van een bodem van heldere oker: zandige klei met een hoog ijzergehalte. Na ontsteling volgt een koude schilweking bij 10 graden celcius gedurende 3 dagen. Vergisting bij 22-26 graden met een schilcontact van 15 dagen. De Ventoux van Domaine de la Brunely rijpt vervolgens 8 tot 12 maanden in betonnen cuves. Diep robijnrood van kleur. In de neus volop rood fruit en wat kruidigheid. De smaak is intens, met veel rood, kruidig fruit binnen in een structuur van zachte tannine. Een bijzonder aantrekkelijke, toegankelijke wijn.

Domaine de la Brunely

Domaine de la Brunely is een 100% familiebedrijf die nog niet zo heel oud is. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrains en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten. Zo is de basis ontstaan voor Domaine de la Brunely als wijnproducent. Zijn zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zich geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. In de loop van de jaren heeft Charles Carichon het wijngoed uitgebreid van 27 naar 80 ha. met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor natuur gewerkt, zo wordt onkruid in de wijngaard bestreden door gebruikt van een speciale graslaag tussen de rijen. Ook bij het wijn maken wordt weinig ingegrepen, dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Maak ook kennis met de overige wijnen van Domaine de la Brunely uit Frankrijk.

Meer informatie
Alcoholpercentage 13,5%
Spijscombinatie N.V.T.
Drinkmoment(en) N.V.T.
Inhoud 75 cl.
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Brunely Ventoux Rouge
Uw waardering