Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Burmester

8 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 64,95
Speciale prijs € 34,50 Normale prijs € 36,95
Speciale prijs € 25,95 Normale prijs € 27,95
Speciale prijs € 23,00 Normale prijs € 24,95
Speciale prijs € 23,00 Normale prijs € 24,95
Speciale prijs € 12,95 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 12,95 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 12,95 Normale prijs € 13,95

Burmester

Over Burmester

Burmester, een gevestigde naam in de wereld van Port- en Douro Doc-wijnen, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1750. Het begon allemaal in Londen, toen Henry Burmester samenwerkte met John Nash om het bedrijf Burmester, Nash & Co. op te richten. Vanuit het charmante Vila Nova de Gaia begonnen ze met het exporteren van Portwijnen naar verschillende landen in Europa.

De reputatie van Burmester is geworteld in zijn Britse afkomst en de uitmuntende kwaliteit van zijn Port- en DOC Douro-wijnen, die tegenwoordig in meer dan 30 landen worden verkocht. Deze wijnen belichamen het unieke terroir van de Douro-vallei en dragen bij aan de elegante en verfijnde stijl waar Burmester om bekend staat.

Gedurende vele generaties is het bedrijf van vader op zoon overgedragen, totdat Johann Wilhelm Burmester (JWB) in 1834 zijn intrede deed in Porto. Als directe afstammeling van medeoprichter Henry Burmester, zou JWB de grondlegger worden van een nieuwe dynastie die al snel beroemd zou worden in de stad. Zijn moedige en karaktervolle beslissingen zouden de koers van het bedrijf bepalen.

De kelders van Burmester, gelegen naast de iconische Luiz I-brug in Porto, zijn doordrenkt met de geur van portwijn zodra je voor het gebouw staat. Binnen vind je de wijnwinkel, een sfeervol proeflokaal en rondleidingen door de historische kelders vol intrigerende hoekjes en onthullende verhalen.

De Wijnen van Burmester

Burmester LBV Porto is een uitmuntende rode wijn die zijn oorsprong vindt in de prestigieuze wijnstreek Porto, gelegen in het betoverende landschap van Portugal. Deze specifieke wijn is zorgvuldig samengesteld door Burmester, gebruikmakend van de karakteristieke druivensoorten Tinta Roriz, Touriga Franca en Touriga Nacional. Met een vol en zacht smaakprofiel biedt de Burmester LBV Porto een onweerstaanbare ervaring die perfect samengaat met een heerlijk dessert. Elke fles Burmester LBV Porto bevat 75 cl vloeibaar genot, wat overeenkomt met ongeveer zes genereuze glazen. Bij het bestellen van deze wijn heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een veelvoud van zes flessen, zodat u altijd een voorraad van deze buitengewone wijn bij de hand heeft.

Burmester is niet alleen bekend om zijn LBV Porto, maar ook om zijn uitgebreide assortiment aan wijnen die trouw blijven aan de filosofie van het merk. Naast de verfijnde combinatie van Tinta Roriz, Touriga Franca en Touriga Nacional, biedt Burmester ook andere druivensoorten die perfect passen bij hun unieke stijl en kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de elegante en aromatische druifsoorten zoals Touriga Nacional, die de wijn een intense fruitigheid en diepte geven. Daarnaast is de Tinta Roriz een druif die bekend staat om zijn krachtige structuur en rijke smaakprofiel, waardoor de Burmester LBV Porto een evenwichtige en complexe wijn wordt. Met deze combinatie van druivensoorten creëert Burmester wijnen die de ware essentie van Porto belichamen en tegelijkertijd een uitzonderlijke drinkervaring bieden aan wijnliefhebbers over de hele wereld.