Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Domaine de La Janasse

8 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 64,95
Speciale prijs € 18,50 Normale prijs € 19,95
Speciale prijs € 14,75 Normale prijs € 15,95
Speciale prijs € 106,00 Normale prijs € 115,00
Speciale prijs € 66,50 Normale prijs € 69,95
Speciale prijs € 14,20 Normale prijs € 15,95
Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 21,95

Domaine de La Janasse

Over Domaine de La Janasse

In 1967 nam Aimé Sabon de wijngaarden van zijn vader over en legde zo de basis voor wat nu bekend staat als Domaine de la Janasse. Gelegen in Courthézon, in het pittoreske plaatsje "La Janasse", bouwde Aimé zijn eigen kelder en begon hij zijn passie voor wijn te vervullen. Hij was vastberaden en realiseerde zich al snel dat hij over 15 hectare buitengewoon terroir beschikte. Gedreven door zijn ambitie breidde hij het wijndomein uit door extra percelen aan te kopen, waardoor Domaine de la Janasse tegenwoordig meer dan 90 hectare wijngaarden bezit.

Gedurende de jaren sloten ook beide kinderen zich aan bij het familieteam. Sinds 1991 is zijn zoon Christophe actief betrokken bij het bedrijf, en sinds 2001 heeft zijn dochter Isabelle haar bijdrage geleverd. Samen zetten ze de traditie voort en streven ze naar de voortreffelijkheid die Domaine de la Janasse kenmerkt.

Het domein bestaat uit meer dan 60 percelen, waarvan het merendeel zich bevindt in het prestigieuze Châteauneuf-du-Pape-gebied. Elk perceel heeft een unieke bodemsamenstelling, waardoor ze samen een mozaïek van terroirs vormen. De witte druivensoorten en Syrah worden bij voorkeur geplant op zanderige kalksteenbodems die oostwaarts gericht zijn. Dit bevordert het behoud van frisheid, zuurgraad en elegantie in de resulterende wijnen. Mourvèdre daarentegen gedijt het beste op klei-kalksteenbodems bedekt met rivierkeien, wat zorgt voor een perfecte rijping van de druiven. Deze geografische diversiteit van de verschillende percelen zorgt voor een opmerkelijke complexiteit bij het blenden en resulteert in speciale cuvées zoals Chaupin, Les Garrigues, Terre d'Argile en Terre de Bussières.

Domaine de la Janasse Chateauneuf-du-Pape Rouge

Ervaar de weelde van de Domaine de la Janasse Chateauneuf-du-Pape Rouge, een uitzonderlijke rode wijn afkomstig uit de prestigieuze wijnstreek Rhône in Frankrijk. Dit prachtige merk belichaamt de eeuwenoude wijntradities van de regio en weet met elke slok zijn reputatie van excellentie waar te maken.

Deze verfijnde rode wijn wordt geproduceerd uit een zorgvuldig geselecteerde combinatie van druivensoorten, waaronder de elegante Grenache, de intense Mourvèdre en de krachtige Syrah. Samen brengen ze een harmonieus smaakprofiel voort dat wordt gekenmerkt door zijn volle en ronde karakter. Met zijn diepe robijnrode kleur en complexe aroma's van rijpe bessen, kruiden en een subtiele hint van kruidige eikenhout biedt de Domaine de la Janasse Chateauneuf-du-Pape Rouge u een onvergetelijke en weelderige wijnervaring.

Deze prachtige wijn is een ideale metgezel bij gerechten met rood vlees, zoals sappige steaks, gebraden lamsvlees of stoofschotels. Daarnaast vormt hij ook een perfecte aanvulling op borrelhapjes en harde kazen, waardoor het een veelzijdige keuze is voor uw diverse culinaire genoegens.

Elke fles Domaine de la Janasse Chateauneuf-du-Pape Rouge heeft een inhoud van 75 cl, wat gelijkstaat aan ongeveer zes glazen wijn. Deze wijn is verkrijgbaar in een meervoud van zes flessen, zodat u kunt genieten van een voorraad van deze prachtige wijn om te delen tijdens bijzondere momenten of om te koesteren in uw eigen wijnkelder.