Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Figuiere

4 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 23,75
Normale prijs € 27,30
Speciale prijs € 12,90
Normale prijs € 14,85
Speciale prijs € 33,95
Normale prijs € 39,05
Speciale prijs € 17,75
Normale prijs € 20,40

Figuiere

Over Figuiere

Het wijnbouwverhaal van de familie Combard vindt zijn oorsprong in 1970 in de prachtige regio Bourgogne, waar Alain Combard en zijn vriend Michel la Roche samenwerkten aan de oprichting van een vooraanstaand wijngoed in Chablis. Gedreven door een gedeelde passie voor wijn begaven ze zich op een reis die hen zou leiden naar nieuwe en onontdekte wijnbouwgebieden.

In 1992 ontdekte Alain Combard het schitterende landgoed van Saint-André de Figuière in de betoverende Provence, met een oppervlakte van 44,5 hectare. Hij werd getrokken door de opvallende overeenkomsten tussen het terroir van Figuière en dat van Chablis, waardoor hij besloot zich daar met zijn gezin te vestigen. De wijnen van Figuière delen de verfijnde mineraliteit die zo kenmerkend is voor Chablis-wijnen, waardoor Alain het enorme potentieel van dit gebied herkende.

Met de verwerving van een tweede wijngaard breidde het Figuière-wijngoed zich uit tot maar liefst 85 hectare aan wijngaarden, gelegen in het schilderachtige La Londe les Maures, tussen de bruisende steden Toulon en Saint Tropez. Deze uitbreiding bood de familie Combard de mogelijkheid om alle stappen in het wijnproductieproces intern te beheersen, zonder afhankelijk te zijn van de aankoop van druiven van buitenaf. Hierdoor kunnen ze een nauwgezet toezicht houden op de kwaliteit van hun wijnen, van begin tot eind.

De Figuière Première Rosé

Figuière Première Rosé is een voortreffelijke wijn afkomstig uit de betoverende wijnstreek Provence in Frankrijk. Deze rosé wordt vakkundig vervaardigd uit een harmonieuze blend van de edele druivensoorten Mourvèdre, Cinsault en Grenache Noir.

Met een verfrissend en fruitig smaakprofiel betovert Figuière Première Rosé de zintuigen. Het biedt een elegante combinatie van levendige aroma's en verfijnde smaken die de perfecte begeleiding vormen voor een aperitiefmoment, schaal- en schelpdieren en wit vleesgerechten. Deze rosé vertegenwoordigt de essentie van de Provence, waar de mediterrane invloeden samensmelten met de expertise van Figuière om een buitengewone wijnervaring te creëren.

Elke fles Figuière Première Rosé heeft een inhoud van 75 cl, wat gelijkstaat aan ongeveer zes glazen wijn. Om ervoor te zorgen dat u altijd van deze prachtige rosé kunt genieten, is de wijn beschikbaar voor bestelling in een meervoud van zes flessen. Dit stelt u in staat om uw voorraad aan te vullen en te genieten van deze heerlijke wijn bij diverse gelegenheden.