Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Franz Keller

7 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 32,25
Normale prijs € 37,10
Speciale prijs € 33,95
Normale prijs € 39,05
Speciale prijs € 27,95
Normale prijs € 32,15
Speciale prijs € 24,50
Normale prijs € 28,20
Speciale prijs € 18,00
Normale prijs € 20,70
Speciale prijs € 17,50
Normale prijs € 20,15

Franz Keller

Over het Wijnhuis

Twee generaties van de familie Keller werken ambitieus en consistent samen om expressieve wijnen te produceren met een eigen identiteit. Het cultiveren van expressieve Bourgondische druivensoorten en het koesteren van kleine, historisch belangrijke wijngaarden met steile hellingen werd gestimuleerd door Franz Keller Sr. die al in de jaren '60 streed voor hun behoud. De wijnmakerij hanteert een aanpak die is geïnspireerd op de wijnen en het "savoir vivre" van hun Franse buren. Sinds het begin is het hun doel om wijnen te maken die de perfecte begeleiding zijn voor goed eten.

De naam van de wijnmakerij staat voor droge, verfrissende en fruitige wijnen, maar ook voor complexe, mineraalgedreven en krachtige wijnen. Terroir, oorsprong en de karakteristieken van een wijn moeten worden weerspiegeld in de smaak. Daarom is een compromisloos en consistent kwaliteitsbewustzijn dat begint in de wijngaard essentieel.

Weingut Franz Keller maakt men deel uit van een milieuvriendelijke en zachte benadering van de wijnbouw. Dit omvat organische bemesting, mechanische wijngaardcultivatie en het planten van bodembedekkers in de wijngaarden. Daarnaast past men opbrengstvermindering toe door uitdunning en groene oogst.

De wijnmakerij, in terrasvorm gebouwd en op een zachte manier ingebed in het unieke landschap, biedt ideale omstandigheden om snel en efficiënt te werken tijdens de oogst. De natuurlijke omgeving is symbiotisch met de wijnmakerij, waardoor men zwaartekracht kan gebruiken tijdens het wijnbereidingsproces. Bovendien is de unieke architectuur ontworpen om wijnproductie, kelder, proeflokaal en het restaurant "KellerWirtschaft" onder één dak te laten passen.

Franz Keller Weissburgunder vom Löss

De Franz Keller Weissburgunder vom Löss is een wijn met een bijzonder smaakprofiel. Deze witte wijn wordt gemaakt van druiven die groeien op lössbodems in de regio Baden in Duitsland. De wijn heeft een heldere, lichtgele kleur met een groene schittering. Het bouquet van de wijn is uitgesproken, met aroma's van citrusvruchten, groene appel en peer. In de smaak komen deze fruitige tonen terug, aangevuld met een minerale toets en een aangename frisheid. De wijn heeft een volle body en een lange afdronk.

De Weissburgunder vom Löss is een perfecte begeleider van gerechten met vis, schaaldieren en gevogelte, maar past ook goed bij salades en lichte voorgerechten. Deze wijn kan zowel jong gedronken worden als nog enkele jaren worden bewaard om de complexiteit verder te ontwikkelen.

Het vakmanschap van de wijnmakers van Franz Keller en de specifieke eigenschappen van de lössbodems waarop de druiven groeien, komen samen in deze unieke Weissburgunder. Dit maakt de wijn niet alleen interessant voor wijnliefhebbers, maar ook voor mensen die meer willen weten over de bijzondere terroir van de Baden-regio en de invloed daarvan op de smaak van wijn.

Franz Keller bestellen bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl bieden wij een ruime selectie van heerlijke wijnen, waaronder Franz Keller. Wij bieden gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, wat het nog makkelijker maakt om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de meest smaakvolle en betaalbare wijnen die er zijn. Ontdek nu onze website en plaats uw bestelling.