Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Greywacke

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 32,90 Normale prijs € 34,95
Speciale prijs € 31,90 Normale prijs € 34,95
Speciale prijs € 22,90 Normale prijs € 24,95
Speciale prijs € 27,45 Normale prijs € 29,95
Speciale prijs € 19,90 Normale prijs € 21,95

Greywacke

Greywacke: het meesterwerk van Kevin Judd in Marlborough

Greywacke is het verwezenlijkte droomlabel van Kevin Judd, een naam die hij samen met zijn vrouw Kimberley adopteerde voor hun eerste wijngaard in Marlborough, gelegen in Rapaura, Nieuw-Zeeland. Deze keuze was een eerbetoon aan de ronde grijze rivierstenen, genaamd greywacke, die veelvuldig in de bodems van de wijngaard te vinden zijn. Kevin registreerde deze naam al in 1993, met in gedachten dat hij deze ooit zou willen gebruiken op zijn eigen wijnetiket.

Heerlijke Greywacke kwaliteitswijnen

Deze ambitieuze onderneming, gericht op het produceren van kwaliteitswijnen, maakt gebruik van het fruit van oude wijngaarden in de centrale Wairau Plains en de zuidelijke valleien. Deze uitzonderlijke wijnbouwgebieden worden zorgvuldig beheerd met behulp van rendementsbeperkende technieken en intensieve bladerdakbeheersing. Een deel van de wijngaarden is eigendom van de Sutherland-familie, terwijl aanvullende druivenpercelen worden verkregen van zorgvuldig geselecteerde locaties, allemaal gelegen in deze subregio's. De wijnen worden vervaardigd door Kevin Judd bij Dog Point Winery in de prachtige lagere Brancott Valley, een wijndomein dat wordt gedeeld met oude vrienden en collega's uit de wijnindustrie, Ivan Sutherland en James Healy.

Greywacke druivensoorten

Het Greywacke-portfolio is voornamelijk gebaseerd op twee druivenrassen, Sauvignon Blanc en Pinot Noir, waarbij de Sauvignon Blanc in twee duidelijk verschillende stijlen wordt geproduceerd, elk met hun eigen karakteristieken en finesse.