Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Le Riche wijnen

2 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 22,59 Normale prijs € 26,00
Speciale prijs € 16,89 Normale prijs € 19,40

Le Riche wijnen

Le Riche: Een Erfgoed van Passie en Excellentie

Le Riche is een vooraanstaand wijnhuis met een rijke geschiedenis en een onwankelbare toewijding aan het maken van uitmuntende wijnen. Het wijnhuis kan zijn oorsprong traceren tot 1698, toen Lodewyk le Riche en zijn familie vanuit Normandië naar Zuid-Afrika migreerden op zoek naar een nieuw begin. Hun nauwe band met de natuur werd al snel duidelijk, en sommige leden van de Le Riche familie speelden een cruciale rol bij de oprichting van het gerenommeerde Kgalagadi National Park.

In de late jaren 1970 werd de naam Le Riche synoniem met voortreffelijkheid in de wijnwereld. Etienne le Riche, de grondlegger van het wijnhuis, verwierf snel erkenning als een van de beste producenten van Cabernet Sauvignon in Zuid-Afrika. Zijn buitengewone talent en toewijding leverden hem een prominente plaats op in de Cape Winemakers Guild, waar hij samen met andere vooraanstaande wijnmakers de hoogste kwaliteit wijnen van het land vertegenwoordigde.

Het hart van de Le Riche wijnmakerij is gevestigd in Jonkershoek, Stellenbosch, waar een oud keldercomplex diende als de eerste operationele locatie. Met oog voor detail heeft Etienne deze ruimte zorgvuldig gerenoveerd en gemoderniseerd, met als resultaat een state-of-the-art faciliteit die perfect is afgestemd op het wijnmaakproces.

Wat Le Riche echt onderscheidt, is hun onwrikbare toewijding aan het verkrijgen van de allerbeste druiven. Etienne heeft een nauw netwerk van vertrouwde druiventelers opgebouwd, waarbij alleen de hoogste kwaliteit fruit wordt geselecteerd. Dit stelt het team van Le Riche in staat om zich volledig te concentreren op de kunst van het wijnmaken, waarbij elke fles met passie en precisie wordt vervaardigd.

De Le Riche Cabernet Sauvignon Stellenbosch 

De Le Riche Cabernet Sauvignon Stellenbosch is een meesterwerk van een rode wijn die de ziel van het Stellenbosch-terroir belichaamt. Deze wijn wordt geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Le Riche en staat bekend om zijn ongeëvenaarde kwaliteit en verfijning.

De druiven die gebruikt worden voor deze wijn zijn zorgvuldig geselecteerde Cabernet Sauvignon-druiven, afkomstig van de beste wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Het resultaat is een wijn met een diepe, robijnrode kleur en een prachtige intensiteit in zowel aroma als smaak.

Bij het proeven van de Le Riche Cabernet Sauvignon Stellenbosch ontvouwt zich een fascinerend palet van smaken. De wijn biedt een harmonieuze balans tussen kracht en elegantie, met een volle body en zijdezachte tannines. Rijke lagen van zwarte bessen, bramen en cassis vermengen zich met subtiele hints van cederhout, tabak en specerijen, waardoor elke slok een ware smaakbeleving is.

Deze buitengewone rode wijn is de perfecte metgezel voor liefhebbers van volle en krachtige wijnen. Het is een ideale keuze bij gerechten zoals sappig rood vlees, wildgerechten en rijke kazen. De Le Riche Cabernet Sauvignon Stellenbosch tilt elke maaltijd naar een hoger niveau en laat een blijvende indruk achter met zijn complexiteit en diepte.