Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Louis Guntrum

8 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 14,95
Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 14,95
Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 14,95
Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 15,95
Normale prijs € 18,35
Speciale prijs € 13,95
Normale prijs € 16,05
Speciale prijs € 9,95
Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 11,95
Normale prijs € 13,75

Louis Guntrum

Over Louis Guntrum

Konstantin Guntrum is de huidige eigenaar van het gerenommeerde wijnhuis Louis Guntrum, dat al sinds 1648 gevestigd is in Nierstein, Rheinhessen. Hoewel zijn Rieslings hoog geprezen worden door wijnexperts, is Guntrum ook bekend geworden bij het grote publiek door zijn Burgunder-variëteiten en Dornfelder. Zijn Spätburgunder, internationaal bekend als Pinot Noir, is zelfs zo populair geworden dat Konstantin besloot deze internationale naam op het etiket te vermelden.

Guntrum is verheugd met het terroir van Nierstein, vooral omdat de wijngaarden in het verleden verre van een zekerheid waren. Tijdens de Franse Revolutie werden de familie Guntrum gedwongen om te vluchten naar de oostelijke oever van de Rijn, waar ze tijdelijk onderdak vonden in Bensheim. Pas in 1909 keerde de familie terug naar het oorspronkelijke Nierstein.

Het besef van terroir is pas zo'n 20-30 jaar geleden in Duitsland ontstaan, samen met de vraag naar drogere witte wijnen op de markt. Een droge Riesling heeft namelijk een grotere terroiruitdrukking en verfijning dan een zoete wijn, waarbij de suiker de expressie maskeert. Hierdoor is het belang van terroir steeds belangrijker geworden. Met Rieslings zoals die van Guntrum heeft het dorpje Nierstein in de afgelopen decennia een nieuwe betekenis gekregen.

De Louis Guntrum Dry Riesling

Louis Guntrum Dry Riesling is een voortreffelijke witte wijn die afkomstig is uit de prachtige wijnstreek Rheinhessen in Duitsland. Dit gerenommeerde wijnhuis, dat bekend staat om zijn vakmanschap en toewijding, heeft deze wijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Riesling druiven. De Louis Guntrum Dry Riesling heeft een verfrissend en fruitig smaakprofiel dat perfect in balans is. Met zijn levendige aroma's en harmonieuze zuurgraad, is deze wijn een uitstekende keuze om te combineren met Aziatische gerechten en salades.

Deze fles Louis Guntrum Dry Riesling heeft een inhoud van 75 CL, wat neerkomt op ongeveer zes genereuze glazen wijn. Het is verkrijgbaar in een veelvoud van 6 flessen, zodat u voldoende voorraad heeft om te genieten van deze heerlijke wijn bij speciale gelegenheden of om te delen met vrienden en familie. Of u nu een ervaren wijnliefhebber bent of nieuwsgierig bent naar de wereld van witte wijnen, de Louis Guntrum Dry Riesling zal u zeker bekoren met zijn verfijnde karakter en uitnodigende smaakprofiel.

De wijnen van Louis Guntrum zijn het resultaat van generaties lang vakmanschap en een diepgewortelde passie voor het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Het wijnhuis heeft een sterke reputatie opgebouwd en wordt erkend als een van de toonaangevende producenten in de regio. Met respect voor traditie en oog voor innovatie streven zij ernaar om wijnen te creëren die de unieke kenmerken van het terroir en de druivensoort tot uiting brengen.