Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Montecillo

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 10,90 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 17,90 Normale prijs € 19,95
Speciale prijs € 19,90 Normale prijs € 21,95
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 8,90 Normale prijs € 9,95

Wijnhuis Montecillo

Montecillo is gesitueerd in de wereldberoemde Denominación de Origen Calificada, Rioja. Montecillo is een van de bekendste wijnhuizen in de Rioja regio van Spanje en heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1874. Ze zijn daarmee tevens één van de oudste Spaanse wijnbedrijven en op de één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta. 

De letterlijke vertaling van Montecillo is "kleine heuvel". Wat een eerbetoon is aan de eerste terroirs van Montecillo. Momenteel is de zesde generatie de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodegas. Montecillo is trots op zijn traditie van het combineren van oude en nieuwe technieken om wijnen te produceren die de unieke smaken en aroma's van de Rioja regio weerspiegelen. Het wijnhuis heeft ook een toegewijde focus op duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken, met respect voor het milieu en het land waarop de druiven groeien.

Breed scala aan heerlijke Rioja wijnen

Montecillo biedt een breed scala aan wijnen, van traditionele Rioja Crianza tot Reserva en Gran Reserva, die allemaal zorgvuldig worden gerijpt om de beste smaken en aroma's te ontwikkelen. De druiven worden met de hand geplukt en de wijnproductie is gericht op het behouden van de karakteristieke kenmerken van elke druivensoort.

De wijnen worden gerijpt in eikenhouten vaten, wat zorgt voor de karakteristieke smaak en aroma die Rioja-wijnen zo populair maken. De Reserva- en Gran Reserva-wijnen van Montecillo worden zelfs nog langer gerijpt dan de Crianza-wijnen, waardoor ze extra complex en verfijnd zijn.