Montes Alpha Cabernet Sauvignon magnum 1,5 liter

Montes Alpha Cabernet Sauvignon magnum 1,5 liter

Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay

Montes Alpha Special Cuvee Chardonnay

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter is een krachtige Chileense rode wijn en één van de paradepaardjes uit de collectie van het wijnhuis Montes.
Normale prijs € 120,00 Speciale prijs € 111,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
SKU
1101929

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter is een krachtige Chileense rode wijn en één van de paradepaardjes uit de collectie van het wijnhuis Montes. Deze wijn is robijnrood van kleur en heeft een bouquet van aardbei, cassis, jam, rode bessen, chocolade, zwarte peper en wat cederhout. Na een rijping van 8 maanden op eikenhout komen aroma’s vrij van zoete kruiden, sigarenkistjes, rook en vanille.

 

Druivensoort Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter

Deze rode krachtige wijn is gemaakt van de Cabernet Sauvignon en de Merlot druif.


Eten & Drinken

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter is een heerlijke begeleider van stoofvlees, rood vlees, lasagne en pasta bolognese.

 

Unieke kenmerken Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter

Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter is een elegante en krachtige rode Chileense wijn. Een levendige robijnrode kleur en een geur van jam, rode bessen, cassis, aardbei, chocolade, cederhout en zwarte peper maakt deze wijn fris en rijk, maar ook elegant. Na 8 maanden rijping op Frans eikenhout komen aroma’s van rook, sigarenkistjes, vanille en zoete kruiden vrij. De afdronk is lang en mooi in balans.

 

Montes wijnen

Aurelio Montes nam in 1987 het initiatief met 3 partners om een wijnbedrijf op te richten. Het doel hiervan was om de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren, zodat Chili als wijnland op de kaart zou komen. Inmiddels is dit aardig gelukt, waarmee Montes als absolute topproducent van wijnen in Chili mag worden genoemd. Aurelio werd zelfs recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijn-man van het land.

Montes beschikt over 5 wijngaarden met een totale oppervlakte van circa 600 hectare, waarvan er zich 3 in de Curico Valley bevinden en 2 in de Colchagua Valley. Samen met zijn zoon Aurelio jr. vormt hij een hecht en succesvol team als wijnmakers.

Maak ook kennis met de overige Montes wijnen uit Chili.

Meer informatie
Inhoud 0,75 liter
Inhoud 300 cl.
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Montes Alpha Cabernet Sauvignon Jeroboam 3 liter
Uw waardering