Montes Alpha Syrah

Montes Alpha Syrah

Montes Folly

Montes Folly

Montes Alpha M

Montes Alpha M is intens robijnrood van kleur. Het bouquet bestaat uit zwarte en rode bessen, rood fruit en een toontje van zwarte peper, tabak en kruiden. Subtiele vanilletonen. Prachtige, volle en stevige wijn. Perfecte balans tussen zuurgehalte, rijpheid en structuur. Mooie afdronk. Zeer grote wijn met Médoc-achtige karakteristieken.

Normale prijs € 64,95 Speciale prijs € 58,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
SKU
1101172

Montes Alpha M

Montes Alpha M is een rode Chileense wijn. De wijn is intens robijnrood van kleur. Het bouquet bestaat uit zwarte en rode bessen, rood fruit en een toontje van zwarte peper, tabak en kruiden. Subtiele vanilletonen. Prachtige, volle en stevige wijn. Perfecte balans tussen zuurgehalte, rijpheid en structuur. Mooie afdronk. Zeer grote wijn met Médoc-achtige karakteristieken.

 

Druivensoort Montes Alpha M

Deze rode wijn is een blend van de druiven: Cabernet Sauvignon (80%), Merlot (5%), Cabernet Franc (10%) en Petit Verdot (5%). Gelegen op de hogere hellingen van de Apalta vallei in één van de beste micro-klimaten. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. Door de ligging worden de druiven perfect rijp en houden ze frisse fruitigheid door de verkoelende wind uit het Andes gebergte.

 

Eten & Drinken

Montes Alpha M is te serveren bij rijke vleesgerechten, rood vlees, wild en rijke belegen kaassoorten. Opleggen tot 10 jaar na oogstjaar. Decanteren is gewenst.

 


Unieke kenmerken Montes Alpha M

Montes Alpha M is intens robijnrood van kleur. Met een bouquet van zwarte en rode bessen, rood fruit en een toontje van zwarte peper, tabak, kruiden en subtiele vanilletonen is dit een prachtige, volle en stevige wijn. De Montes Alpha M bevat de perfecte balans tussen zuurgehalte, rijpheid en structuur met een mooie afdronk. Zeer grote wijn met Médoc-achtige karakteristieken.

 

Montes wijnen

De wijngaarden van Aurelio Montes (opgericht in 1987 samen met 3 partners) zijn een begrip in Chili als het gaat om kwalitatief hoogwaardige wijn. Met vijf plantages van zo’n 600 hectare, waarvan 3 in de Curicó Valley en 2 in de Colchague Valley in Chili spreken we over topkwaliteit. Tegenwoordig staat Aurelio samen met zijn zoon Aurelio jr. aan het roer en vormen zij samen een ijzersterk team, waarmee Chili op de kaart is gezet als toonaangevende wijnproduct.

Maak ook kennis met de overige Montes wijnen uit Chili.

Meer informatie
Inhoud 0,75 liter
Alcoholpercentage 14,5%
Spijscombinatie Gegrild vlees, Harde Kazen, Rood vlees, Wild
Drinkmoment(en) Diner, Iets te vieren
Inhoud 75 cl.
Wijnland Chili
Wijnstreek Santa Cruz
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Montes Alpha M
Uw waardering