Montes Alpha Pinot Noir

Montes Alpha Pinot Noir

Montes Alpha M

Montes Alpha M

Montes Alpha Syrah

Montes Alpha Syrah is een fruitige rode wijn met een diepe paarse kleur met een neus van van aardbeien en specerijen. De rokerige kruidigheid voegt elegantie en complexiteit toe. Dit is een krachtige en tegelijkertijd zachte wijn met een prachtige balans en een mooie lange afdronk.

Normale prijs € 16,50 Speciale prijs € 14,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
SKU
1101171

Montes Alpha Syrah

Montes Alpha Syrah is een fruitige rode wijn afkomstig uit Chili. Met een diepe paarse kleur en geuren van aardbeien en specerijen. De rokerige kruidigheid voegt elegantie en complexiteit toe. Dit is een krachtige en tegelijkertijd zachte wijn met een prachtige balans en een mooie lange afdronk.

 

Druivensoort Montes Alpha Syrah

Deze rode wijn is een blend van diverse druiven: Syrah 90%, Cabernet Sauvignon 7% en Viognier 3% afkomstig van de hellingen van Apalta in Colchagua (Central Valley) aan de Tinguiririca rivier, genietend van een schitterend micro-klimaat. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal.

 

Eten & Drinken

Montes Alpha Syrah is perfect om te serveren bij gegrilde vleessoorten, lamsvlees en rood vlees. Maar ook bij pittige schimmelkazen is deze wijn een aanrader.

 

Unieke kenmerken Montes Alpha Syrah

Montes Alpha Syrah is een Chileense rode wijn. Deze fruitige wijn heeft een diepe paarse kleur met geuren van aardbeien en specerijen. De rokerige kruidigheid voegt elegantie en complexiteit toe. Dit is een krachtige en tegelijkertijd zachte wijn met een prachtige balans en een mooie lange afdronk.

 

Montes wijnen

Aurelio Montes nam in 1987 het initiatief met 3 partners om een wijnbedrijf op te richten met als doel om de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren, zodat Chili als wijnland op de kaart zou komen. Inmiddels is dit aardig gelukt, waarmee Montes als absolute topproducent van wijnen in Chili mag worden genoemd. Aurelio is zelfs nog benoemd tot meest invloedrijke wijnman van Chili.

Montes wijnen beschikt over 5 wijngaarden waarvan er zich 3 in de Curico Valley bevinden en 2 in de Colchagua Valley. Dit bevat een totale oppervlakte van circa 600 hectare. Aurelio vormt samen met zoon Aurelio jr. een hecht en succesvol team van Chileense wijnmakers.

Maak ook kennis met de overige Montes wijnen uit Chili.

Meer informatie
Inhoud 0,75 liter
Alcoholpercentage 14,5%
Spijscombinatie Gegrild vlees, Harde Kazen, Lamsvlees, Rood vlees
Drinkmoment(en) Diner, Iets te vieren
Inhoud 75 cl.
Wijnland Chili
Wijnstreek Colchagua Valley
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Montes Alpha Syrah
Uw waardering