Montes Reserva Proefpakket

Montes Reserva Proefpakket

Montes Taita

Montes Taita

Montes Sparkling Angel Brut

Montes Sparkling Angel is een mousserende wijn afkomstig uit Chili. De wijn heeft een gele kleur met een gouden gloed. In de neus witte bloesem, vers fruit, hazelnoten en walnoten.

Normale prijs € 18,95 Speciale prijs € 16,95
Levertijd: 1-3 werkdagen
SKU
1101926

Montes Sparkling Angel Brut

Montes Sparkling Angel Brut is een mousserende wijn afkomstig uit Chili. De wijn heeft een gele kleur met een gouden gloed. In de neus witte bloesem, vers fruit, hazelnoten en walnoten. De smaak is aangenaam, romig en zacht. Met een lange aanhoudende afdronk is deze mousserende wijn een engel!

 

Druivensoort Montes Sparkling Angel Brut

Voor deze mousserende wijn wordt de Pinot Noir en de Chardonnay druif gebruikt. Deze druiven zijn afkomstig van de Zeppallar wijngaarden die op slechts op 7 kilometer van de kust afliggen. Het specifieke aanwezige microklimaat is zeer geschikt voor de ideale rijping van deze druiven.

 

Eten & Drinken

Montes Sparkling Angel Brut is een ideale bubbel om te drinken bij lichtere voorgerechten, (maaltijd)salades, carpaccio, stevige witvis en kaassoufflé.

 

Unieke kenmerken Montes Sparkling Angel Brut

Montes Sparkling Angel Brut is een mousserende wijn gemaakt via de ‘méthode traditionelle / Champenoise’, oftewel op dezelfde manier geproduceerd als Champagne. De smaak is fris en doet denken aan gedroogd fruit, witte bloemen, walnoten, hazelnoten en geroosterd broodkruim.

 

Montes wijnen

Aurelio Montes is de oprichter van de Chileense Montes wijnen die in 1987 het initiatief nam samen met 3 partners. Zijn doel was om de beste kwaliteitswijn te produceren en daarmee Chili op de wijnkaart te zetten. Inmiddels is Montes een gevestigde naam en is Aurelio zelfs nog verkozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over 5 wijngaarden met een totale oppervlakte van maar liefst 600 hectare. Drie wijngaarden hiervan bevinden zich in de Cuico Valley en twee wijngaarden in de Colchagua Valley. Inmiddels is zoon Aurelio jr. ook toegetreden in het bedrijf. Samen met vaderlief een hecht team van wijnmakers.

Maak ook kennis met de overige Montes wijnen uit Chili.

Meer informatie
Inhoud 0,75 liter
Inhoud 75 cl.
Wijnland Chili
Wijnstreek Curicó Valley
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Montes Sparkling Angel Brut
Uw waardering