Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Overige

7 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 54,75 Normale prijs € 62,95
Speciale prijs € 9,25 Normale prijs € 10,65
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15
Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 8,50
Speciale prijs € 23,75 Normale prijs € 24,95

Sparkling wines bestellen

Wilt u Sparkling wines bestellen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment van Sparkling wines, oftewel mousserende wijnen. Of het nu gaat om Champagne, Cava, Sekt, Prosecco, wij zijn van alle markten thuis. Uiteraard hebben wij enkel de beste kwaliteit Sparkling wines tegen zeer scherpe prijzen in ons assortiment.

De lekkerste Sparkling wines

Niet alleen de beste kwaliteit maar tevens de lekkerste Sparkling wines is wat wij aanbieden. Uiteraard zegt kwaliteit ook veel over de smaak van een goede Sparkling wine, zoals bijvoorbeeld veelal het met de hand plukken van druiven waarin de selectie meestal nog grondiger is dan als dit machinaal gaat en het is dan ook vanzelfsprekend dat iets dat met de hand wordt bewerkt arbeidsintensiever is dan als dit machinaal gebeurt.

Brut wijn of Demi-Sec wijn?

Indien u zich afvraagt wat nu precies het verschil is tussen Brut wijn of Demi-Sec wijn valt dit eenvoudig uit te leggen. Brut betekent in het Frans namelijk droog, rauw en ongeraffineerd met minder dan 15 gram suiker per liter. Demi-sec daarentegen is halfdroog en wordt al een stuk zoeter met 33 tot 50 gram suiker per liter. Indien u dus houdt van droge mousserende wijn is Brut wijn aan te raden en indien u meer van zoet houdt is Demi-Sec wijn aan te raden.

Rose bubbels voordelig bestellen

Rose bubbels voordelig bestellen doet u gemakkelijk en voordelig bij budgetwijnen.nl. Erg populair is bijvoorbeeld het Spaanse MVSA Cava Brut Rosé, Palau Cava Brut Rose en Freixenet Rose Cava. Uit Oostenrijk is de Schlumberger On Ice Rose een populaire wijn en Meinklang Prosa Rose Frizzante.

Hoe wordt Sparkling wine gemaakt?

Er zijn verschillende methodes om Sparkling wine te maken. De meest voorkomende manieren zijn via Méthode Traditionelle en Méthode Charmat. Bij de Méthode Traditionelle wordt er eerst een gewone wijn gemaakt. Na de vinificatie wordt de wijn afgevuld in flessen waaraan een klein beetje wijn met suiker en gist wordt toegevoegd (liqueur de tirage), waarna de flessen worden afgesloten met een kroonkurk. Vervolgens treedt er een vergisting op in de fles en het koolzuur dat daarbij ontstaat kan niet ontsnappen en dat zorgt voor mousserende wijn zoals bij Champagne en Cava wordt toegepast. Bij Méthode Charmat vindt de tweede gisting plaats in een roestvrijstalen tank. Omdat deze tank goed is afgesloten kan de zuurstof niet ontsnappen en vormt het belletjes in de wijn. Volgens deze methode wordt doorgaans Prosecco gemaakt.