Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Vermouth

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 8,75 Normale prijs € 9,50
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 8,50
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 8,50

Vermouth kopen

Wilt u Vermouth kopen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment online via www.budgetwijnen.nl en profiteer van onze scherpe prijzen! Ook wel Vermout genoemd (uit te spreken als ‘vermut’) is een versterkte wijn, die op smaak is gebracht met aromatische planten en kruiden. In onze webshop vindt u alleen de beste Vermouth van de hoogste kwaliteit. Vanwege de nauwe banden met onze leveranciers en het op de voet volgen van de landelijke ontwikkelingen en trends kunnen wij zeer scherp inkopen en daar profiteert u als klant van mee. Voor uw favoriete Vermouth hoeft u zelfs het huis niet eens meer uit, aangezien de pakketdienst waar wij mee samenwerken bij u aan huis uw Vermouth aflevert.

Soorten Vermouth

Er zijn 3 soorten Vermouth, namelijk witte, rode, droge en Franse. Echter worden de meeste Vermouths in Italië gemaakt, waarvan de grootste producenten zich in Turijn bevinden, waaronder Martini. De witte Vermouth is fruitige, licht en verfrissend en kan gemengd worden met limonade, vruchtensap of sodawater. De rode Vermouth wordt vaak als aperitief gedronken en heeft een bitterzoete kruidensmaak. De droge Vermouth is de basis voor cocktails zoals Martini en is tintelend met een maximum van 5% aan residu suikers met meestal een alcoholpercentage van 18%.

Herkomst Vermouth

In de 18e eeuw is deze drank ontstaan in Frankrijk, geïnspireerd op een Duitse versterkte wijn met een plant (Absintalsem) die in het Duits ‘Wermut’ heet. Deze plant is een kruid dat gebruikt wordt bij de distillatie van absint.

Kenmerken Vermouth

Eén van de kenmerken van Vermouth is, is dat deze drankensoort al eeuwen oud is die in het verleden ook wel bekend stond als medicijn. Echter is deze drank door de jaren heen erg populair geworden en werd het verband met het ‘medicijn’ losgelaten. De witte Vermouth is ook wel bekend als ‘blanco’ of ‘bianco’ de benaming is afhankelijk van het land van herkomst. De witte variant heeft een fruitig karakter. De rode Vermouth is meer de Italiaanse variant en is ideaal voor de basis van uiteenlopende cocktails. De droge alias Dry Vermouth is droog en stevig van smaak en wordt tevens gebruikt voor het maken van cocktails zoals de zeer bekende Martini cocktail.