Domaine Paul Mas Sauvignon Blanc

Paul Mas Sauvignon Blanc

Domaine Paul Mas Rosé de Syrah

Paul Mas Rosé de Syrah

Paul Mas Chardonnay

Paul Mas Chardonnay is een heerlijke witte wijn afkomstig uit Zuid-Frankrijk met een fraaie goudgele kleur. Het bouquet bestaat uit tropisch fruit, ananas, noten en een hint van vanille en Paul Mas Chardonnay heeft een sensationeel lange afdronk!

Normale prijs € 7,95 Speciale prijs € 6,45
Levertijd: 1-3 werkdagen
SKU
1201821

Paul Mas Chardonnay uit Zuid-Frankrijk

Paul Mas Chardonnay is een heerlijke witte wijn afkomstig uit Zuid-Frankrijk met een fraaie goudgele kleur. Het bouquet bestaat uit tropisch fruit, ananas, noten en een hint van vanille en Paul Mas Chardonnay heeft een sensationeel lange afdronk!

 

Druivensoort Paul Mas Chardonnay

Deze witte wijn bestaat uit 100% Chardonnay druiven. Echter worden druiven geselecteerd uit twee gebieden: Pézenas en Limoux. Met het koelere klimaat van Limoux zorgt de Chardonnay voor een heldere smaak en dit vult de Chardonnay uit Pézenas prachtig aan, met de tropische aroma’s die zij met zich meebrengt. Het fermentatieproces duurt ongeveer 2 weken en geldt voor 80% van de wijn met geselecteerde gist in roestvrij stalen tanks met temperatuur controle. De overige 20% van deze wijn fermenteert in Amerikaanse eikenhouten vaten.

 

Eten & Drinken

Paul Mas Chardonnay is heerlijk om mee te borrelen en om te drinken in combinatie met wit vlees, schelpdieren en asperges.

 

Unieke kenmerken Paul Mas Chardonnay

Paul Mas Chardonnay is Franse witte wijn met een goudgele kleur en een bouquet van tropisch fruit, ananas, noten en een hint van vanille met een sensationele en lange afdronk.

 

Domaines Paul Mas

Domaines Paul Mas is het Franse wijnhuis Château Paul Mas uit Conas, Pézenas, Molière. De historie van dit wijnhuis gaat terug naar 1892 toen Auguste Paul Mas (de overgrootvader van Jean-Claude Mas) de eerste wijngaarden van 9 hectare kocht. Vervolgens was het Raymond Mas die de wijngaarden in 1934 wist uit te breiden naar 15 hectare op Domaine Montredon in Montagnac. Het was Paul Mas die samen met zijn broer Maxime de wijngaard uitbreidde tot 120 hectare in 1954. In 1987 was het Jean-Claude Mas die 35 hectare wijngaarden overgedragen kreeg van Paul Mas. Jean-Claude creëerde 13 jaar later Domaines Paul Mas.
Domaines Paul Mas bezit tegenwoordig ruim 600 hectare aan wijngaarden en door de samenwerking met verschillende wijnboeren hebben ze nog eens extra 1312 hectare tot hun beschikking met wel 40 verschillende soorten druiven, zowel lokaal als internationaal. De belangrijkste filosofie van Domaines Paul Mas is om de typische kenmerken van de bodem en het druivenras te behouden. Dit is erg belangrijk om in te spelen op de wensen van de klant, namelijk: veel fruit in combinatie met een concentratie van geur, smaak en kleur.

Maak ook kennis met de overige wijnen van Paul Mas.

Meer informatie
Inhoud 0,75 liter
Alcoholpercentage 13
Inhoud 75 cl.
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Zuid-Frankrijk
Schrijf je eigen review
Plaats een review over:Paul Mas Chardonnay
Uw waardering