Perno

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Castello di Perno: wijn en cultuur in de Lange

De Langhe, een heuvelachtige landstreek in de Italiaanse regio Piëmont, bevindt zich ten zuiden van Alba, tussen de rivieren de Tánaro en de Bórmida. Het gebied is bekend om zijn schilderachtige dorpen die zich bevinden op de heuvelruggen, omringd door diep ingesneden dalen. Eén van deze dorpen is het charmante Perno, gelegen in het hart van de Langhe.

Het middeleeuwse kasteel "Castello di Perno" was oorspronkelijk een verdedigingsfort, maar werd tussen de 17e en 19e eeuw verbouwd tot een woonhuis. Het kasteel domineert het prachtige landschap met zijn glooiende heuvels bedekt met wijngaarden. Naast zijn historische betekenis heeft het kasteel ook een belangrijke rol gespeeld in de Italiaanse cultuur, dienend als locatie voor studies, artistieke activiteiten, seminars en ontmoetingen tussen vooraanstaande persoonlijkheden uit het republikeinse tijdperk.

Tegenwoordig is Castello di Perno eigendom van Gregorio Gitti, die het kasteel heeft getransformeerd tot een centrum voor wijnproductie en culturele activiteiten. Naast het behouden van de traditionele waarden, maakt het kasteel gebruik van moderne wijnmaaktechnieken en specifieke kennis van het historische terroir. Het streven is om het kasteel een nieuwe culturele betekenis te geven, vooral op het gebied van hedendaagse kunst. Castello di Perno heeft een reputatie opgebouwd als een gerenommeerde wijnmakerij in Piëmont, die hoogwaardige wijnen aanbiedt met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Castello di Perno Langhe Nascetta: Een verfijnde witte wijn:

Castello di Perno Langhe Nascetta is een prachtige witte wijn afkomstig uit de wijnstreek Piemonte in Italië. Deze wijn is gemaakt van de Nascetta-druiven, die gedijen in dit unieke terroir. Met zijn volle en zachte smaakprofiel is deze wijn een uitstekende keuze voor liefhebbers van wit vlees, vis en kaas. Elke fles Castello di Perno Langhe Nascetta heeft een inhoud van 75 cl, wat overeenkomt met ongeveer zes glazen wijn. Voor degenen die van deze wijn willen genieten, is het mogelijk om deze te bestellen in een meervoud van zes flessen. Met zijn uitstekende kwaliteit en karakteristieke eigenschappen vertegenwoordigt Castello di Perno Langhe Nascetta de hoogwaardige wijncultuur van Piemonte, waarbij traditie en vakmanschap samenkomen om een uitzonderlijke wijnervaring te bieden.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken