Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Calatayud

1 product
Sorteer op
Speciale prijs € 8,19 Normale prijs € 9,40

Rode wijn uit Calatayud bestellen

Calatayud staat bekend om haar rode wijnen, aangezien deze het meest geproduceerd worden. Bijvoorbeeld de rode wijn van Intruso. Deze wijn is gemaakt van wijnstokken die geplant zijn op zee-arme grond, 800 meter boven de zeespiegel. Rode wijn uit Calatayud bestellen doet u eenvoudig, tegen de scherpste prijzen bij Budgetwijnen.

De druivensoorten van Calatayud

De druivensoorten van Calatayud zijn voornamelijk voor het produceren van rode wijnen. Ruim 80% van de druiven die aangeplant zijn in Calatayud bestaan uit rode druiven. De belangrijkste is de Garnacha Tinta druif. Naast de Garnacha, Garnacha Blanca, Viura en Mazuela druiven worden er tevens buitenlandse druiven geïmporteerd. Bijvoorbeeld de opnieuw aangeplante Tempranillo druif neemt momenteel 15 tot 20% van de wijngaarden in beslag. Daarnaast wordt er ook flink geëxperimenteerd met Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah druiven in Calatayud.

Het klimaat in Calatayud

Het klimaat in Calatayud heeft een typerend landklimaat. De temperatuur in de zomer is mild en dit blijft ook zo door de wind die door de wijngaarden blaast vanuit Sierra de la Virgen. Tussen dag en nacht zijn er enorme temperatuurverschillen. Met name tijdens de rijpingsperiode en dit is van grote invloed op de druiven. Hierdoor ontstaan unieke wijnen, aangezien deze druiven een uitzonderlijke balans tussen alcohol en zuren hebben. De hoeveelheid neerslag varieert jaarlijks van 300 mm tot 550 mm en dit is nog weer afhankelijk van waar de wijngaard zich bevindt. Zeer gebruikelijk in dit gebied zijn storm en vorst die regelmatig toeslaan. Uiteraard zorgt dit dan voor de nodige problemen.