Rode wijn uit Carinena

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rode wijn uit Carinena kopen

Het wijngebied Cariñena kreeg in 1932 de D.O. (Denominación de Origen) status en behoort hiermee tot de één van de oudste en grootste D.O. gebieden van Spanje. Wilt u rode wijn uit Cariñena kopen? Bekijk dan het assortiment van Budgetwijnen; de beste kwaliteit wijnen tegen de scherpste prijzen.

De kenmerken van rode wijn uit Carinena

Kenmerkend voor rode wijn uit Cariñena is dat de gelijknamige blauwe druif voor het eerst werd aangetroffen rondom deze stad gelegen in het Spaanse Aragón ten noordoosten van het land. De Cariñena druif geeft diepgekleurde wijnen met een relatief hoog alcoholgehalte, extract, tannine en zuren. De Cariñena druif wordt door de Fransen Carignan genoemd en in de rest van Noord-Spanje noemen ze deze druif Mazuelo. De belangrijkste druivensoort is de Garnacha, gevolgd door de Mazuelo (alias Cariñena) en Tempranillo. De Cariñena (Mazuelo/Carignan) druif produceert waarschijnlijk meer rode wijnen dan welke andere druivensoort. De Cariñena druif bevat een dikke schil en produceert dieprode wijnen met een hoog alcoholgehalte en tannines.

Lekkere rode wijn uit Carinena

Op zoek naar lekkere rode wijn uit Cariñena? Deze wijnen staan erom bekend dat ze erg lekker zijn. Juist vanwege hun robuuste, evenwichtige karakter. Aangezien de meeste Cariñena wijnen jong gedronken dienen te worden is deze wijn zeer geschikt als begeleider van lekkere borrelplankjes en tapas. Wat dan ook zeker niet mag ontbreken is een heerlijk kaasplankje. Nog niet kennis gemaakt met de lekkere rode wijnen uit Cariñena? Kijk dan eens op Budgetwijnen.nl voor een uitgebreid assortiment!

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken