Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Jumilla

2 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 10,95 Normale prijs € 12,60
Speciale prijs € 8,19 Normale prijs € 9,40

Rode wijn uit Jumilla kopen

Wilt u rode wijn uit Jumilla kopen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres als het gaat om kwaliteitswijn voor een scherpe prijs. Wij hebben alleen kwalitatief hoogwaardige wijnen in ons assortiment die wij tegen gunstige prijzen kunnen inkopen en daar profiteert u van mee als klant.

Kenmerken van rode wijn uit Jumilla

Kenmerken van rode wijn uit Jumilla is dat voornamelijk de Monastrell druif wordt gebruikt, daarnaast de Garnacha, de Tintorera en de Cencibel (Tempranillo) druif. Sinds 1960 heeft Jumilla de D.O. status voor zowel de rode als de witte en rosé wijnen. Met een sterk kalkhoudende bodem zijn er nog veel wijngaarden geplant met zeer oude wijnstokken. In Jumilla zijn er wijngaarden van circa 40.000 hectare en daarmee is dit gebied qua hoeveelheid één van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Echter heeft de komst van Franse wijnproducenten, die ook heil zagen in dit vruchtbare gebied, ervoor gezorgd dat dit gebied wijnen op top niveau is gaan produceren. Vanwege de droge kalkbodem konden ze het oogsttijdstip vervroegen en dat is uiteraard een interessante ontdekking geweest.

Wijnbouw in het Spaanse Jumilla

Jumilla ligt ten westen van Alicante, tussen Yecla en Murcia in. De wijngaarden liggen op een hoogte van 400 tot 800 meter hoogte. Dit is een erg droog gebied en in de zomer kan de temperatuur makkelijk oplopen tot 40˚C. Hierdoor zijn de opbrengsten laag, maar wel geconcentreerd. Het druivenras dat erg goed tegen het warme en droge weer bestand is, is de inheemse druif Monastrell. Echter zorgt de hogere ligging van het wijngebied en de wind vanuit de zee voor enige verkoeling.