Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Montsant

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 10,29 Normale prijs € 11,85
Speciale prijs € 10,50 Normale prijs € 12,10

Rode wijn uit Montsant kopen

Rode wijn uit Montsant kopen doet u gemakkelijk en eenvoudig bij Budgetwijnen.nl. Bekijk ons uitgebreide assortiment van rode wijnen uit Montsant. We spreken hierbij over echte kwaliteitswijnen voor een betaalbare prijs. Of we het nu hebben over de prachtige wijnen van Intruso, Cabirol of El Senat Del Montsant, het zijn stuk voor stuk mooie kwalitatief hoogwaardige wijnen.

Kenmerken van rode wijn uit Montsant

Het centrum van de wijnproducenten in Montsant is Falset. Naast Priorat (dat evenals Montsant een relatief geïsoleerd gebied is) werd de wijnbouw voornamelijk bedreven door kloosterorden. Het gebied omdat een aantal indrukwekkende steile rotspartijen. De laaggelegen delen vertonen meer overeenkomsten met de droge gebieden van centraal Spanje. De kwaliteit van de wijnen uit dit gebied is door technische investeringen, bereidingswijzen, nieuwe impulsen en door de recente erkenning van het D.O. keurmerk behoorlijk verbeterd de laatste jaren. Het verschil tussen Montsant en Priorat is dat de wijnen uit Montsant wat fruitiger en minder hard zijn dan die uit Priorat. Daarnaast zijn het niet alleen de Garnacha wijnen, maar ook de Syrah wijnen uit dit gebied die speciale aandacht verdienen vanwege de mooie kwaliteit.

De bekendste rode druivensoorten van Montsant

De bekendste rode druivensoorten van Montsant zijn de Garnacha Tinta, Cariñena, Cabernet Sauvignon, Merlot, Monastrell, Picapoll, Mazuelo en in toenemende mate de Syrah druif. De laatste jaren is er een enorme kwaliteitsverbetering geweest in dit gebied vanwege de overschakeling op moderne technieken en het inhuren van deskundige oenologen. Daarnaast bestaat de bodem van de wijngaarden uit compacte, kalkrijke gronden met kiezelstenen.