Rode wijn uit Navarra

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rode wijn uit Navarra kopen

Navarra is een wijngebied in het noorden van Spanje waarvan het grootste gedeelte van de wijnen rode krachtige wijnen zijn. We hebben het hierbij over wijnen die lang rijpen en die ook lang bewaard kunnen worden. Rode wijn uit Navarra kopen doet u eenvoudig en voordelig bij Budgetwijnen.

De unieke kenmerken van rode wijnen uit Navarra

Naast Navarra van oudsher bekend staat om het produceren van rosé wijnen zijn het tegenwoordig toch vooral de rode wijnen die hier geproduceerd worden. Unieke kenmerken van rode wijnen uit Navarra zijn dat ze voornamelijk gemaakt worden van de Garnacha druif, maar er worden ook prachtige blends gemaakt van onder andere de Tempranillo druif en niet te vergeten de Syrah en Cabernet Sauvignon druiven die zich hiervoor perfect lenen.

De bekendste rode druivensoorten van Navarra

De bekendste maar vooral ook belangrijkste druivensoorten van Navarra zijn de Garnacha en de Tempranillo druif. Daarnaast groeien in Navarra tevens de Mazuelo, Graciano, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon druiven in dit gebied. Op wijngebied is Navarra minder traditioneel en daarmee durven zij te experimenteren met andere technieken en hebben ze flink geïnvesteerd in het moderniseren. Ambitieuze wijnmakers hebben tevens nieuwe druivenrassen aangeplant. Hierdoor komen er steeds meer mooiere wijnen bij waarmee ze hun bekendheid als rosé gebied uitbreiden naar een prachtig gebied met hoogwaardige rode wijnen.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken