Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Penedes

7 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 20,95 Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 18,95 Normale prijs € 20,95
Speciale prijs € 13,75 Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 48,95 Normale prijs € 52,95
Speciale prijs € 13,90 Normale prijs € 14,95

Rode wijn uit Penedes kopen

Rode wijn uit Penedes kopen doet u eenvoudig en voordelig bij Budgetwijnen. Penedés staat met name bekend om zijn mousserende cava wijnen. Echter is met name wijnhuis Torres één van de belangrijkste wijnhuizen uit Penedés. Een echte topwijn van dit wijnhuis is Torres Coronas Tempranillo. Daarnaast hebben we tevens rode wijn van Jean Leon uit Penedés of de wijnen van Bodegas Pinord uit het Penedés gebied.

De unieke kenmerken van rode wijnen uit Penedes

Unieke kenmerken van rode wijnen uit Penedés is dat deze krachtig en elegant zijn. Dit gebied staat met name bekend om het produceren van mousserende cava wijnen, maar de rode wijnen uit Penedés worden steeds populairder. Dit komt mede doordat er flink geëxperimenteerd wordt met het blenden van inheemse en buitenlandse druiven. In dit gebied doen verschillende druivensoorten het erg goed en wordt er volop ontwikkeld in technieken, ook voor wat betreft biologische wijnbouw en het terughalen van oude inheemse druivensoorten.

Wijnbouw in Penedes

Het wijngebied Penedés ligt iets ten zuiden van Barcelona. Onder andere wordt hier ook cava verbouwd. De wijnbouw in Penedés bestaat uit een drietal terrassen waarvan de bodem gevarieerd is. Deze bestaat voornamelijk uit kalksteen, maar men treft tevens klei en zand aan. In Penedés worden verschillende inheemse druivenrassen verbouwd zoals de Garnacha, Cariñena, Monastrell en Tempranillo druiven (als we het hebben over de rode wijnen). Daarnaast wordt veel geëxperimenteerd met Franse druivenrassen zoals de Cabernet Sauvignon, Merlot en de Pinot Noir.