Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Utiel-Requena

2 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 6,90
Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 6,95
Normale prijs € 8,00

Rode wijn uit Utiel Requena kopen

Wijnregio Utiel Requena is de grootste wijnregio qua oppervlakte in de Spaanse provincie Valencia, gelegen aan de Spaanse oostkust. We spreken hier van een continentaal klimaat en dit betekent dat het in de zomer wel 40˚C kan worden en dat het in de winter kan vriezen met temperaturen van -15˚C. De gemiddelde temperatuur is jaarlijks 13,9˚C en met name regent het in de lente en in de herfstperiode met een gemiddelde van zo’n 400 tot 450 millimeter per jaar. Het gemiddelde aantal zonuren ligt op 2.500 uur. Wilt u rode wijn uit Utiel Requena kopen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment en koop voordelig kwaliteitswijnen uit Utiel Requena.

De kenmerken van rode wijn uit Utiel Requena

De kenmerken van rode wijn uit Utiel Requena is met name het gebruik van de inheemse Bobal druif. In de 19e eeuw werd heel Europa geteisterd door de druifluis, die zorgde dat veel van de oogst verloren ging. Echter bleek de Bobal druif hier beter tegen bestand en dat zorgde voor een bloeiende periode, helemaal ten opzichte van alle omliggende landen die zwaar getroffen waren door deze druifluis.

Wijnbouw in Utiel Requena

De wijnbouw in Utiel Requena staat dus bekend om de rode wijn van de Bobal druif. Daarnaast wordt ook de Tempranillo, de Garnacha en de Tinta en Cabernet Sauvignon druif veel gebruikt in Utiel Requena. De wijngaarden liggen op een hoogte van zo’n 600 tot 900 meter. Dit wijngebied ligt op een plateau ligt, ongeveer 70 kilometer verwijderd van de kust op een hoogte van circa 700 meter boven de zeespiegel.