Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Pinotage

6 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 6,75 Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 5,95 Normale prijs € 6,95
Speciale prijs € 6,90 Normale prijs € 7,95
Speciale prijs € 5,19 Normale prijs € 5,95

De lekkerste Pinotage rose

De lekkerste Pinotage rose vindt u in ons assortiment op www.budgetwijnen.nl. Bijvoorbeeld de heerlijke Zuid Afrikaanse Buitenzorg Pinotage rose. Dit is een frisse en fruitige rose met een lichte cassis smaak, dat heerlijk is om te drinken bij visgerechten, salades en borrelhapjes. Mooiplaas Langtafel Pinotage Rose is zalmroze van kleur met een bouquet van aardbeien en kersen, dat tevens past naast visgerechten, borrelhapjes en salades. Niet te vergeten de heerlijke Oude Kaap Blanc de Noir Rose. Dit is een droge rose met in de smaak vooral fruitige kenmerken van framboos en aardbei. Bestel de lekkerste Pinotage rose gemakkelijk en voordelig bij Budgetwijnen. U krijgt uw bestelling aan de deur geleverd, dus hoeft uw huis niet eens meer uit voor de lekkerste Pinotage rose.

Kenmerken Pinotage rose

Eén van de kenmerken van Pinotage rose is dat dit ook wel de grote nationale trots is van Zuid-Afrika, ook al is de totale aanplant van Pinotage druiven in Zuid-Afrika maar 6%. Deze druif komt het best tot zijn recht in relatief gematigde klimaten, maar hij heeft een hoog aanpassingsvermogen. In Zuid-Afrika is de Pinotage rose druif dan ook het meest aangeplant in gebieden die niet te ver van de Indische of Atlantische kust liggen. De Pinotage druif is een herkenbare druif met een aardse en rokerige smaak die (indien die op het juiste moment wordt geoogst) tevens erg fruitig kan zijn.

Soorten Pinotage rose Zuid Afrika

Er zijn diverse soorten Pinotage rose afkomstig uit Zuid Afrika. Overigens wordt de Pinotage druif veelal als ondersteunende druif gebruikt in blends van rode wijnen. Hierdoor krijgt de wijn stevigheid en structuur. Overigens bestaat er naast rode Pinotage wijn ook witte Pinotage en uiteraard Pinotage rose uit Zuid Afrika. Eigenlijk is de Pinotage druif een combinatie van de Cinsault en de Pinot Noir druif. De blauwe Pinotage druif is al in 1925 ontstaan. Echter groeit de Pinot Noir druif vrij moeilijk in Zuid Afrika en door deze te combineren met de Cinsault (ook wel Hermitage genoemd), zou dat beter moet gaan en dat is dan ook zeer goed gelukt. Kortom, de nationale trots is de Pinotage rose uit Zuid Afrika.