Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Santo Cristo - Viña Ainzón

6 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 4,95 Normale prijs € 5,70
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 10,30
Speciale prijs € 7,55 Normale prijs € 8,70
Speciale prijs € 6,50 Normale prijs € 7,50
Speciale prijs € 4,95 Normale prijs € 5,70
Speciale prijs € 4,95 Normale prijs € 5,70

Santo Cristo - Viña Ainzón

Wijngaard Vina Ainzon

In 1955 sloten wijnboeren uit vier dorpen in de provincie Zaragoza (Aragón) zich aaneen tot Bodegas Santo Cristo en vestigden hun kelder in Ainzón. Die telt nu 750 leden met 1250 hectare wijngaard. Een gecontroleerde herkomstbenaming voor hun wijnen bestond in de jaren '50 nog niet. Dankzij de nodige inspanningen heeft Santo Cristo in belangrijke mate ertoe bijgedragen dat in 1980 de denominación de origen Campo de Borja officieel van kracht werd.

Campo de Borja is hoofdzakelijk rood en komt zowel met als zonder houtrijping op de markt. Daarnaast is de afgelopen jaren ook rosé steeds interessanter geworden. De belangrijkste druif is hier de garnacha (grenache), terwijl verder ook tempranillo en cabernet sauvignon aangeplant staan. De witte wijn komt van macabeo. Een traditionele specialiteit is de zoete Moscatel, gemaakt van de gelijknamige druif.

Bodegas Santo Cristo is onder andere de producent van de smaakvolle Viña Ainzón wijnen.

Vina Ainzon Macabeo Chardonnay

Een Vina Ainzon wijn die u zeker moet proberen is de Vina Ainzon Macabeo Chardonnay wijn. Deze heeft een mooie bleekgele kleur met een lichte groene tint. In de geur zeer frisse florale aroma's met een lichte citrus toon. De smaak is harmonieus, zeer fris en fruitig.

Santo Cristo - Viña Ainzón wijn bestellen

Uiteraard heeft Budgetwijnen de beste Vina Ainzon wijnen voor u geselecteerd. Indien u vragen over de wijnen of het bestelproces heeft, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord!