Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Selva Capuzza

7 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 24,25
Normale prijs € 27,90
Speciale prijs € 16,25
Normale prijs € 18,70
Speciale prijs € 15,35
Normale prijs € 17,65
Speciale prijs € 18,95
Normale prijs € 21,80
Speciale prijs € 24,35
Normale prijs € 28,00
Speciale prijs € 18,95
Normale prijs € 21,80
Speciale prijs € 15,60
Normale prijs € 17,95

Selva Capuzza

Over Selva Capuzza

Selva Capuzza is een prachtig wijndomein dat gerund wordt door de familie Formentini. Het domein ligt op slechts vier kilometer ten zuiden van het Gardameer en biedt naast een wijnmakerij ook verschillende activiteiten aan. Het restaurant van het domein is gevestigd in een prachtig oud 13e-eeuws landhuis en biedt de gasten een unieke ervaring met heerlijke gerechten en lokale wijnen. Voor degenen die langer willen blijven, biedt het domein ook appartementen en verbouwde schuren om te verblijven.

De natuurlijke omgeving van Selva Capuzza is absoluut adembenemend. Het landgoed is omringd door een grote diversiteit aan flora en fauna, waardoor het een unieke natuurbeleving biedt aan haar bezoekers. Het is dan ook een perfecte plek voor natuurliefhebbers om te genieten van de schoonheid van de omgeving en de wijnen van het domein.

De wijnen van Selva Capuzza zijn van uitstekende kwaliteit en weerspiegelen het terroir van de regio. Het domein maakt gebruik van een bijzondere mix van traditionele en moderne technologieën, waardoor de wijnen een unieke smaak hebben. De Campo del Soglio,Menasso Laguna, Gropello, Selva Lugana en San Viglio Lugana zijn enkele van de unieke wijnen die door Selva Capuzza worden geproduceerd en ze hebben allemaal hun eigen kenmerkende smaakprofielen.

Het wijndomein organiseert regelmatig rondleidingen en proeverijen voor bezoekers, waarbij ze de kans krijgen om meer te leren over de geschiedenis en productie van de wijnen van Selva Capuzza. Het is een geweldige ervaring om te zien hoe de wijnen worden geproduceerd en vervolgens te genieten van een proeverij van de wijnen terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op het Gardameer en de omgeving.

De Selva Capuzza Henry Dunant

De Selva Capuzza Henry Dunant Garda Classico Rosso is een wijn van uitstekende kwaliteit, gemaakt uit een blend van drie verschillende druivensoorten. Groppello, Barbera en Sangiovese zijn allemaal belangrijke druivensoorten uit de regio die het terroir van de Valtenesi aan het Gardameer weerspiegelen.

Barbera is een druivensoort die vooral in Noord-Italië wordt verbouwd en bekend staat om zijn volle en fruitige wijnen. De druif heeft een lage zuurgraad en een hoog tanninegehalte, waardoor hij vaak wordt gebruikt om wijnen met een goede structuur te maken.

Groppello is een lokale druivensoort die alleen in de regio Valtenesi voorkomt. Het is een delicate druif die vaak wordt gebruikt om frisse, fruitige roséwijnen te maken. In combinatie met andere druivensoorten, zoals in de Henry Dunant Garda Classico Rosso, kan Groppello bijdragen aan de complexiteit en finesse van de wijn.

Sangiovese is een van de belangrijkste druivensoorten in Italië en wordt in verschillende regio's verbouwd. De druif staat bekend om zijn fruitige smaak met tonen van kersen en kruiden en wordt vaak gebruikt om wijnen te maken met een uitgesproken karakter. De langzame rijping van de druif zorgt voor een hoge kwaliteit en complexiteit van de wijn.

De Selva Capuzza Henry Dunant Garda Classico Rosso is een prachtig voorbeeld van hoe de combinatie van deze drie druivensoorten kan leiden tot een harmonieuze en elegante wijn. Het wijnhuis heeft een unieke mix van traditionele en moderne technologieën om de kwaliteit van hun wijnen te waarborgen, en de Henry Dunant Garda Classico Rosso is daar geen uitzondering op. De wijn heeft een donkere kleur en een fijne volle smaak met tonen van fruit en kruiden, en een lang rijpingsproces zorgt voor een soepele afdronk.

Selva Capuzza bestellen bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Reyneke wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.