Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Leyda Valley

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 15,90 Normale prijs € 16,95
Speciale prijs € 12,25 Normale prijs € 14,10

Witte wijn uit Leyda Valley kopen

Wilt u witte wijn uit Leyda Valley kopen? Bekijk dan ons assortiment van witte wijn uit Leyda Valley op www.budgetwijnen.nl. Wij hebben alleen de beste kwaliteit witte wijn uit Leyda Valley tegen zeer scherpe prijzen.

Soorten witte wijn uit Leyda Valley

Er zijn diverse soorten witte wijn uit Leyda Valley. Gelegen ten westen van Santiago (de hoofdstad van Chili) ligt dit wijngebied aan de Stille Oceaan. Met name de laatste jaren is Chili ontzettend in opmars als het gaat om kwalitatief hoogwaardige wijnen. Zij hebben echt een inhaalslag gemaakt ten opzichte van andere ‘Nieuwe Wereld’ wijnen.

Kenmerken witte wijn uit Leyda Valley

Eén van de kenmerken van witte wijn uit Leyda Valley is onder andere dat de Stille Oceaan veel invloed heeft op het klimaat, aangezien zij voor koele lucht zorgt. Hierdoor krijgen schimmels amper de kans om ziektes te veroorzaken en dit komt omdat er nauwelijks sprake is van vochtigheid waardoor dit normaal gesproken schimmel ontstaat. De druiven ontwikkelen zich gelijkmatig doordat de ochtendmist vanuit de zee langzaam oplost. Dit zorgt ervoor dat de druiven meer tijd nodig hebben om te rijpen dan in andere gebieden en dit betekent dat er pas later geoogst kan worden. Echter zorgt dit wel voor witte wijn uit Leyda Valley van de hoogste kwaliteit met een mooie balans tussen zuur en suiker. Daarnaast zorgt het winderige en droge klimaat voor de ideale omstandigheden voor biologische landbouw en daar komt steeds meer vraag naar.