Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Wagram

3 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,75
Speciale prijs € 10,75 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 10,20 Normale prijs € 11,75

Witte wijn uit Wagram kopen bij budgetwijnen.nl

Heeft u zin in een lekker wit wijntje uit het Oostenrijkse Wagram? Dan bent u hier op het juiste adres. Budgetwijnen heeft samen met specialisten een selectie voor u gemaakt. Zo hebben we Gruner Veltliner, Chardonnay en Fruhroter Veltliner in ons assortiment. Voor vragen neem gerust contact met ons op!

Wijngaarden in Wagram Oostenrijk

Wagram heeft altijd al een kwaliteitsimago gehad. Doordat steeds meer wijnboeren in Wagram biologisch zijn gaan werken, trekt het veel wijntoerisme aan. Dit stimuleert andere wijnboeren om ook milieubewuster te gaan werken. De wijnboeren planten hun druivenstokken op een dikke laag löss, hierdoor worden de Grüner Verltliners lekker pittig en kruidig. Naast deze bekende soort doet de Roter Veltliner en de Riesling het erg goed in Wagram Oostenrijk.

Wijnicoon Klosterneuburg in Wagram Oostenrijk

De Klosterneuburg is het wijnicoon van Wagram en heeft een belangrijke rol gespeeld in de Oostenrijkse cultuur. In 1860 was het de eerste hogeschool voor de wijnbouw ter wereld. De beroemde Oostenrijkse druiven Zweigelt en Blauburger werden hier gekweekt. Tegenwoordig worden hier nog steeds op internationaal topniveau wijnboeren opgeleid. Tevens brengen veel wijnboeren uit Wenen hun druiven naar de Klosterneuburg om er Oostenrijkse Sekt van te laten maken.