Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Douro

13 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 26,95 Normale prijs € 29,95
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 14,90 Normale prijs € 16,95
Speciale prijs € 44,95 Normale prijs € 49,95
Speciale prijs € 23,90 Normale prijs € 25,95
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 16,90 Normale prijs € 18,95
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 10,95 Normale prijs € 12,60
Speciale prijs € 19,50 Normale prijs € 22,45
Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,75
Speciale prijs € 7,95 Normale prijs € 9,15

Portugese witte wijn Douro kopen

Indien u Portugese witte wijn uit Douro wilt kopen bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Hoewel het wijngebied Douro en Port oorspronkelijk alleen werd vastgelegd als gebied voor de beroemde portwijnen, is het tevens een productiegebied van kwaliteitswijnen. Met andere woorden: Douro en Port zijn herkomstnamen uit één en hetzelfde gebied. Het productiegebied Douro ligt op ongeveer 70 kilometer landinwaarts van Porto en wordt in het oosten begrenst door Spanje. Het gebied ontleent zijn naam aan de rivier de Douro, die wild en grillig het indrukwekkende landschap met zijn lange en hoge hellingen doorsnijdt. Portugese witte wijn uit Douro bestaat voornamelijk uit de Rabigato of de Malvasia druif. In het uiterste noordwesten is Vinho Verde de streek met de grootste export van witte wijn.

Kenmerken witte wijn uit Lisboa

Eén van de kenmerken van witte wijn uit Lisboa is onder andere dat witte wijnen vanwege hun relatief lage zuurgraad het beste jong kunnen worden gedronken. Lisboa is het Portugese woord voor Lissabon en dit is de hoofdstad van Portugal. Gelegen langs de Atlantische Oceaan zijn er vele DOC (Denominação de Origem Controlada) wijnen uit de regio Lisboa. De druiven worden beschermd tegen de wind door de duinen.

Soorten Portugese witte wijn uit Lisboa

Er zijn meerdere soorten Portugese witte wijn uit Lisboa. In dit gebied worden ruim dertig verschillende druivenrassen verbouwd. Voor witte port wordt onder andere de Malvasia druif aanbevolen. Echter zijn in Portugal meer dan 250 inheemse druivensoorten waarvan hoogwaardige kwalitatieve wijnen worden gemaakt. De ligging van de wijngaarden van de witte wijn uit Lisboa is er gunstig aangezien de Atlantische Oceaan zorgt voor een verkoelende bries. De bodem van de wijngaarden is met name van klei en kalkrijk. Bekijk bijvoorbeeld de Vale Perdido Vinho Verde. Deze witte wijn uit de regio Lisboa vindt u in ons assortiment op www.budgetwijnen.nl. Wij hebben alleen de beste wijn van de hoogste kwaliteit die wij aanbieden tegen zeer scherpe prijzen. Aangezien wij de landelijke trends en ontwikkelingen op de voet volgen en een goede band hebben met onze leverancier, stelt dit ons in staat zeer gunstig te kunnen inkopen en daar profiteert u van mee!