Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Zoete witte wijn Moscato

8 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 19,75
Normale prijs € 20,95
Speciale prijs € 6,95
Normale prijs € 7,50
Speciale prijs € 13,75
Normale prijs € 15,80
Speciale prijs € 10,90
Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 4,39
Normale prijs € 5,05
Speciale prijs € 8,95
Normale prijs € 10,30
Speciale prijs € 9,45
Normale prijs € 9,95

Zoete witte wijn Moscato kopen bij Budgetwijnen

Budgetwijnen heeft een mooi aanbod aan zoete witte wijn van de Moscato druif geselecteerd door wijnspecialisten. Bekijk ons aanbod en voor vragen neem gerust contact met ons op.

Wat is Moscato?

De naam Moscato verwijst naar de muscaatdruif die gebruikt wordt om de zoete witte wijn Moscato van te maken. Moscato is de Italiaanse benaming. Denk bijvoorbeeld aan Moscato d’Asti. In Frankrijk heeft deze druif weer een andere naam en wordt Muscat genoemd. Voor de wijnproductie wordt meestal geelgroen gekleurde druiven gebruikt. In totaal zijn er wereldwijd zo’n 200 verschillende soorten muscaatdruiven. Het is een van de oudste druivenrassen en is te verdelen in drie verschillende soorten: de Muscat Blanc à petit Grains, de Muscat d’Alexandrie en de Muscat Ottonel.

Gerechten bij witte zoete Moscato wijn

De zoete witte wijn Moscato is heerlijk om te schenken bij een zoet dessert. Bijvoorbeeld bij fruit- en ijsdesserts. Maar ook bij gerechten als amandeltaart, witte chocolademousse met gezouten karamel, cheesecake of crême brulée. Ofterwijl de zoete witte wijn Moscato is een geschikte wijn om te schenken bij zoete gerechten.