Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Wolfberger wijnen

8 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Speciale prijs € 11,39
Normale prijs € 13,10
Speciale prijs € 11,29
Normale prijs € 13,00
Speciale prijs € 11,29
Normale prijs € 13,00
Speciale prijs € 10,69
Normale prijs € 12,30
Speciale prijs € 9,39
Normale prijs € 10,80
Speciale prijs € 9,95
Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 8,95
Normale prijs € 10,30

Wolfberger

Legende van Wolfberger wijn

De geschiedenis van Wolfberger begint meer dan een eeuw geleden. Begin 1900 kwamen er in het Vosges gebergte van Frankrijk nog veel wilde zwijnen en wolven voor. Met name de wilde zwijnen waren een groot probleem op de wijngaarden. De Wolfberger legende is gebaseerd op het verhaal dat de boer de wolven trainde om de wijngaarden tegen de wilde zwijnen te beschermen. Door de lokale bevolking werd de wijnboer dan ook wolvenherder genoemd, oftewel Wolfberg.

Wijngaarden van Wolfberger

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft. Wolfberger is gevestigd op enkele kilometers van Colmar, in het dorpje Eguisheim. Het dorp is zeer typisch voor de streek met zijn huizen met duiventillen en puntdaken. Het is een omweg waard en Wolfberger ontvangt dan ook jaarlijks 100.000 bezoekers. Deze "nummer 1" van de Elzasserwijnen telt niet minder dan 800 coöperanten. Tegenwoordig is Wolfberger dan ook een belangrijke speler in het wijnlandschap van de Elzas, in Frankrijk en over de hele wereld.

Wolfberger wijn bestellen bij Budgetwijnen

De Wolfberger wijn bestelt u gemakkelijk, snel en voordelig bij Budgetwijnen. Wij hebben een breed assortiment Wolfberger wijnen. Neem bijvoorbeeld de Wolfberger Cuvee Cremant d`Alsace Blanc Brut wijn, een mousserende wijn, zacht en plezierig in de mond, met mooi fruit en voldoende frisheid op het palet. Proef het zelf!