Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Cascina Ghercina

11 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 13,49 Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 13,50 Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 12,70 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 32,00 Normale prijs € 34,95
Speciale prijs € 11,20 Normale prijs € 12,50
Speciale prijs € 10,90 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 23,25 Normale prijs € 24,95
Speciale prijs € 11,65 Normale prijs € 13,40
Speciale prijs € 11,65 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 27,75 Normale prijs € 29,95
Speciale prijs € 9,50 Normale prijs € 10,95

Cascina Ghercina

Over Cascina Ghercina

Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1871, is Cascina Ghercina een wijnhuis dat bekend staat om zijn onwrikbare toewijding aan eigen teelt en ongeëvenaarde kwaliteit. Generatie na generatie heeft de familie achter dit wijnhuis een duidelijke missie nagestreefd: het leveren van wijnen die de essentie van hun unieke terroir vastleggen.

In 2002 heeft de familie een belangrijke stap gezet in het versterken van hun positie als toonaangevende wijnproducent in de regio. Ze hebben acht hectare wijngaarden verworven, strategisch gelegen op de zuidwestelijke hellingen, diep geworteld in het hart van de prestigieuze Barolo-regio. Deze wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 360 meter boven de zeespiegel, waar ze worden omarmd door de verkwikkende stroming van de 'Ghercina' rivier die zich een weg baant tussen de wijnstokken. Dit zorgt voor een exclusief microklimaat dat gunstig is voor de ontwikkeling van buitengewone druiven.

Om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van het wijnhuis, heeft de familie tevens geïnvesteerd in de constructie van een indrukwekkende wijnkelder in 2002. Een deel van deze kelder is ingenieus ondergronds gebouwd, waardoor optimale omstandigheden voor opslag en rijping van de wijnen worden gecreëerd. Met een totale capaciteit van meer dan 15.000 hectoliter biedt deze moderne faciliteit de ruimte en zorg die nodig zijn om de prachtige wijnen van Cascina Ghercina tot volle wasdom te laten komen.

De Cascina Ghercina Appassimento Piemonte Barbera

Ontdek de rijke smaken van de Cascina Ghercina Appassimento Piemonte Barbera, een uitmuntende rode wijn afkomstig uit de prachtige wijnstreek Piemonte in Italië. Deze verfijnde wijn is gemaakt van de Barbera-druiven, die gedijen in de vruchtbare gronden van dit beroemde wijngebied.

Het smaakprofiel van deze rode wijn is vol en krachtig, waardoor het een uitstekende keuze is voor liefhebbers van intense en karaktervolle wijnen. Met zijn diepe robijnrode kleur en complexe aroma's van rijpe bessen, kruiden en een vleugje eikenhout, biedt de Cascina Ghercina Appassimento Piemonte Barbera een boeiende en genereuze ervaring voor de zintuigen.

Deze heerlijke rode wijn is veelzijdig als het gaat om gastronomische combinaties. Hij komt perfect tot zijn recht bij gerechten met rood vlees, zoals sappige steaks of gegrilde lamsvlees. Daarnaast vormt hij een uitstekende aanvulling op wit vleesgerechten, zoals geroosterde kip of kalkoen, en gaat hij ook goed samen met verschillende soorten kaas, waaronder pittige kazen en rijpe harde kazen.