Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Delheim

8 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 18,35
Speciale prijs € 33,95 Normale prijs € 39,05
Speciale prijs € 14,95 Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 21,95 Normale prijs € 25,25

Delheim

Over Delheim

De wijngaarden van de Duitse wijnfamilie Sperling bevinden zich in het hart van Stellenbosch, aan de voet van de beroemde Simonsberg. Het landhuis waar de wijngaarden bijhoren, werd in 1938 gekocht door Hans Otto Hoheisen en zijn vrouw Deli en later omgedoopt tot Delheim. In de jaren 50 nam Michael Sperling het bedrijf over met zijn vrouw Vera en maakte het tot wat het nu is. Delheim is vooral bekend om zijn Chenin Blancs en Pinotage.

Michael Sperling wist aanvankelijk niet veel van wijnmaken, toen hij begin jaren '50 op uitnodiging van Deli naar Zuid-Afrika kwam. Het landhuis Delheim was aanvankelijk ook niet bedoeld als wijnhuis, maar als landhuis. De wijngaarden rondom het landhuis waren meer bedoeld als hobby. Michael begon te experimenteren met het vergisten van druiven tot wijn, zonder middelen of literatuur om te leren. Dankzij vallen en opstaan en hulp van Duitse wijnmakers in de omgeving werden de wijnen per oogstjaar beter, tot Michael in de jaren '60 door gerenommeerde Amerikaanse vakbladen als ongepolijste wijnmaker met eigenwijze wijnen werd opgepikt.

De zaken gingen zo goed, dat Michael in 1971 een tweede wijnhuis kocht dat een aantal kilometer verderop lag, en dat Delvera werd genoemd naar zijn vrouw. De wijngaarden in dit warmere en drogere gedeelte van Stellenbosch, genaamd Vera Cruz, zijn uitermate geschikt voor de krachtigere Shiraz en Pinotage.

De twee wijnhuizen beslaan momenteel gezamenlijk 120 hectare aan wijngaarden en produceren ongeveer 360.000 flessen per jaar. Delheim en Delvera bieden een uitgebreide selectie wijnen, waaronder de beroemde Chenin Blanc en Pinotage, die de typische kenmerken van de Stellenbosch-regio weerspiegelen. Het wijnhuis streeft naar duurzame wijnbouwpraktijken en investeert in het behoud van de natuurlijke biodiversiteit van hun wijngaarden. Ze bieden ook een verscheidenheid aan proeverijen, rondleidingen en culinaire ervaringen op hun prachtige landgoederen.

Een aanrader vanuit Budgetwijnen.nl: De Delheim Pinotage

Delheim Pinotage is een kwaliteitswijn van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Delheim, gelegen aan de voet van de Simonsberg in Stellenbosch. De Pinotage is een iconische druivensoort uit Zuid-Afrika die in de jaren '20 van de vorige eeuw is ontstaan uit een kruising tussen de Pinot Noir en Cinsaut.

De Delheim Pinotage heeft een diep robijnrode kleur en een verfijnd aroma van donker fruit zoals kersen en bramen met een vleugje kruiden en tabak. De wijn heeft een volle en krachtige smaak met een subtiele zoetheid en zachte tannines.

De Delheim Pinotage komt het best tot zijn recht bij een serveertemperatuur tussen de 16 en 18 graden Celsius. Het is een perfecte begeleider bij gerechten zoals gegrild rood vlees, wild, lam en kaasplankjes.

Het is aan te raden om de wijn voor het serveren te decanteren, zodat de smaak zich volledig kan ontwikkelen en de tannines wat zachter worden. De wijn kan zeker nog enkele jaren worden bewaard in een koele en donkere omgeving om de smaak verder te laten ontwikkelen.

Delheim Wijnen Bestellen Bij Budgetwijnen.nl

Bij Budgetwijnen.nl kunt u genieten van een ruime selectie van heerlijke Delheim wijnen. Onze aanbieding van gratis verzending binnen Nederland bij aankoop van minimaal 12 flessen, maakt het nog makkelijker om uw favoriete wijn te bestellen. Onze betrouwbare bezorgdienst zorgt voor veilige en tijdige levering van uw bestelling, zodat u thuis kunt genieten van de heerlijkste wijnen. Ontdek en bestel nu de meest smaakvolle en betaalbare wijnen op onze website.