Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Zuid-Afrika

7 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 22,79 Normale prijs € 26,20
Speciale prijs € 23,69 Normale prijs € 27,25
Speciale prijs € 15,19 Normale prijs € 17,45
Speciale prijs € 15,19 Normale prijs € 17,45
Speciale prijs € 26,25 Normale prijs € 30,20

Mousserende Vonkelwijn kopen

Vonkelwijn kopen doet u gemakkelijk en voordelig via onze webshop op www.budgetwijnen.nl. Bekijk ons assortiment en profiteer van de scherpe prijzen van de beste kwaliteit Vonkelwijn. Bij afname van 12 flessen zijn er geen verzendkosten (binnen Nederland). Bestel uw favoriete Vonkelwijn online en profiteer van het voordeel. Aangezien u thuis gemakkelijk uw bestelling kunt doen, krijgt u uw vonkelwijn ook nog eens aan huis geleverd. Uiteraard is het wel van belang bij een grotere afname dat u uw vonkelwijn goed kunt bewaren. Het liefst in een donkere koelere ruimte waarbij u de flessen liggend bewaard. Hierdoor droogt de kurk niet uit en daarbij kunt u de kwaliteit van de mousserende wijn zo lang mogelijk waarborgen.

Kenmerken Vonkelwijn

Eén van de kenmerken van Vonkelwijn is dat dit de benaming is voor mousserende wijn afkomstig uit Zuid Afrika. Vroeger was dit een meestal zoete mousserende wijn. Echter zijn Zuid Afrikaanse wijnmakers zich gaan specialiseren in mousserende wijn en dit betekent dat ze als voorbeeld het productieproces Franse Champagne zijn gaan naleven. Een belangrijk verschil tussen Champagne en Zuid Afrika is uiteraard het klimaat. Daar Champagne een noordelijk en koel klimaat heeft, is Zuid Afrika mediterraan met een warm klimaat. De druiven worden in Zuid Afrika dan ook in de koelere gebieden en geoogst als ze nog veel zuren bevatten, om zo de gewenste frisheid te krijgen voor de Vonkelwijn. De meeste Vonkelwijnen worden geproduceerd waarin de druiven Pinot Noir en Chardonnay veelal als basis worden toegepast, echter wordt soms ook de Chenin Blanc hiervoor gebruikt.

Soorten mousserende wijn Zuid Afrika

Er zijn diverse soorten mousserende wijn uit Zuid Afrika waaronder het populaire Meander Pink Moscato. Dit is een sprankelende Zuid-Afrikaanse rosé die bestaat uit een blend van Muscat d’Alexandrie en Merlot druiven. Hierbij spreken we over een frisse en zoete mousserende rosé. Tevens bestaat er ook alcoholvrije mousserende wijn uit Zuid Afrika zoals bijvoorbeeld de No House Wine Vonkelwijn. Dit is een witte wijn zonder alcohol die zowel ruikt als smaakt naar groene appel, citrus fruit en bloemen afkomstig uit de Robertson streek in Zuid Afrika.