Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Panamera Chardonnay

(0 reviews)
Deze witte wijn van het merk Panamera is afkomstig uit de wijnstreek Californie in Verenigde Staten. De Panamera Chardonnay is gemaakt uit Chardonnay druiven. Het smaakprofiel van deze witte wijn is vol & rond en past perfect bij vis, gevogelte en kaas.
  • check Wijnland: Verenigde Staten
  • check Wijnstreek: Californie
  • check Druivensoort(en): Chardonnay
  • check Smaakprofiel: Vol & Rond
  • check Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Vis
minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Panamera | Panamera Chardonnay

Deze witte wijn van het merk Panamera is afkomstig uit de wijnstreek Californie in Verenigde Staten. De Panamera Chardonnay is gemaakt uit Chardonnay druiven. Het smaakprofiel van deze witte wijn is vol & rond en past perfect bij vis, gevogelte en kaas. Deze fles Panamera Chardonnay bevat 75 CL en is te bestellen in een meervoud van 6 flessen.

Panamera

Panamera maakt 4 premium wijnen met als focus zoveel mogelijk het karakter van California tot uitdrukking te brengen. De Panamera wijnen worden gemaakt door Steve Rued, wijnmaker op Rutherford Range in Nappa Valley.

Wijnen uit Verenigde Staten

De Panamera Chardonnay is afkomstig uit Verenigde Staten. Van de oostkust tot de westkust van Amerika zijn er talloze wijngaarden die elk jaar ongeveer 20 miljoen hectoliter aan wijn produceren. Ongeveer 90% hiervan wordt geproduceerd in Californië, wat automatisch de belangrijkste wijn producerende staat van het land is. Met meer dan 1600 actieve wijnmakerijen is Amerika de vierde grootste wijnproducent ter wereld, na Italië, Frankrijk en Spanje. Er worden meer dan 60 verschillende druivensoorten geteeld op de wijngaarden van Amerika, die samen in totaal 200.000 hectare beslaan.

Wijnstreek Californie

Californië produceert heerlijke witte en rode wijn. De Napa regio produceert wijn van uitstekende kwaliteit zoals de Chardonnay- en Cabernet Sauvignon-wijnen. Ook vind je er heerlijke mousserende wijn. Daarnaast is Sonoma ook een belangrijk wijngebied in Californië. In deze omgeving vind je veel wijnhuizen die succesvol zijn. Hier presteert Sauvignon Blanc goed omdat er veel zonuren zijn en mist uit de Stille Oceaan. Het is de thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze wijnen, waaronder Zinfandel en Cabernet Sauvignon.

Druivensoort

Zoals eerder vernoemd is deze Panamera Chardonnay gemaakt uit Chardonnay druiven. Hieronder staat meer informatie over deze druivensoort. Eén van de kenmerken van witte wijn van de Chardonnay druif is dat dit druivenras over de hele wereld wordt aangeplant. De Chardonnay druif heeft een opmerkelijk aanpassingsvermogen voor wat betreft het klimaat en de bodem. De Chardonnay druif is vroeg rijp en is resistent tegen kou en warmte. De Chardonnay wordt ook veel gebruikt voor het produceren van mousserende wijn. De Chardonnay druif is verwant aan de Pinot Blanc druif, maar heeft een andere smaak.

Niet wat u zocht?

Is deze wijn niet wat u zocht? Bekijk dan eens de rest van ons ruime aanbod! Wij verkopen namelijk verschillende soorten rode wijn, witte wijn, rosé wijn, mousserende wijn, alcoholvrije wijn, biologische wijn, port, sherry, en dessertwijn. Kortom, voor ieder wat wils!
Meer informatie
Artikelnummer 2022000300K
Land Verenigde Staten
Wijnstreek Californie
Druivensoort Chardonnay
Smaakprofiel Vol & Rond
Serveertip Gevogelte, Kaas, Vis
Inhoud 75 CL
Productsoort Witte wijn
Merk Panamera
Jaargang 2022
Extra info jaargang De aangegeven jaargang is onder voorbehoud (indien van toepassing). Wanneer u zeker wilt zijn van een jaargang kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn beschikbaar op werkdagen van 08:30 tot 17:00
Neem contact met ons op