Pellegrino Gazzerotta Nero D'avola
- Wijnland: Italie
- Wijnstreek: Sicilie
- Druivensoort(en): Nero d'Avola
- Smaakprofiel: Vol & Rond
- Lekker bij: Pizza & Pasta, Salades, Wit vlees
- Koop 12 voor € 10,80
- Koop 18 voor € 10,70
Pellegrino Gazzerotta Nero D'avola heeft een intens rode kleur. De vinificatie gebeurt onder strenge temperatuurcontrole in RVS tanks. Na de vinificatie ondergaat de wijn een opvoeding van 12 maanden in eikenhouten vaten en daarna rust hij nog 12 maanden in RVS tanks. In de neus intense en aanhoudende geuren van bramen, pruimen, kersen en de florale tonen van viooltjes. In aanzet geeft de wijn heerlijk zacht en rond mondgevoel aangevuld met aroma's van gedroogde pruimen en kruidige tonen van rozemarijn.
Carlo Pellegrino wijnen
De familie Carlo Pellegrino maakt in Sicilië al sinds 1880 marsala (versterkte wijn) en stille wijnen. Daarvoor zijn er in de loop der jaren 3 wijnhuizen gebouwd: de historische kelder midden in de stad Marsala voor het maken van de marsala; het moderne wijnhuis net buiten de stad waar de stille wijnen worden gemaakt, uitgerust met de modernste technieken; en dan nog het wijnhuis op het eilandje Pantelleria, waar de zibibbo-druif (muskaat) wordt gevinifieerd voor de zoete witte wijnen. De wijnen van Sicilië hebben een heel eigen karakter. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk.
Maak ook kennis met de overige wijnen van Carlo Pellegrino
Artikelnummer | 61801529F |
---|---|
Land | Italie |
Wijnstreek | Sicilie |
Druivensoort | Nero d'Avola |
Smaakprofiel | Vol & Rond |
Serveertip | Pizza & Pasta, Salades, Wit vlees |
Inhoud | 75 CL |
Productsoort | Rode wijn |
Merk | Carlo Pellegrino |