Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Quinta de Chocapalha

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 24,95 Normale prijs € 27,95
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 10,90 Normale prijs € 11,95
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 12,95
Speciale prijs € 11,90 Normale prijs € 12,95

Quinta de Chocapalha 

Over Quinta de Chocapalha 

Quinta de Chocapalha is een wijnhuis dat met recht een familiebedrijf genoemd kan worden. In de jaren '80 verwierf het bedrijf bekendheid toen Alice, een Zwitserse, en haar echtgenoot Paulo Tavares da Silva het overnamen. Sindsdien hebben ze aanzienlijk geïnvesteerd in wijngaarden en een state-of-the-art wijnmakerij. Het echtpaar leidt nog steeds met passie het bedrijf, en ook hun dochters spelen een actieve rol binnen Quinta de Chocapalha. Andrea Tavares is verantwoordelijk voor exportmanagement, terwijl haar zus Sandra Tavares wordt erkend als een van de meest getalenteerde wijnmaaksters van Portugal. Bovendien delen ze hun expertise met andere Portugese wijnhuizen.

De 45 hectare wijngaarden van Quinta de Chocapalha bevinden zich net boven Lissabon en vallen onder de DO Vinho Regional Lisboa. Al in de 16e eeuw werd er lovend gesproken over de uitstekende kwaliteit van deze wijngaarden. De wijngaarden zijn beplant met zowel internationale druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay en Sauvignon Blanc, als typisch Portugese variëteiten, zoals Arinto, Verdelho, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca en Castelão. Deze diverse beplanting stelt Quinta de Chocapalha in staat om een breed scala aan wijnen te produceren die de unieke eigenschappen van het terroir en de druivenrassen tot uiting brengen.

Recentelijk heeft Quinta de Chocapalha een geheel nieuwe kelder in gebruik genomen, waardoor ze perfect is uitgerust voor de toekomst. Deze moderne faciliteit combineert traditionele wijnbereidingstechnieken met de nieuwste technologieën, waardoor de wijnmakers maximale controle hebben over het vinificatieproces en de kwaliteit van de wijnen kunnen waarborgen. Met hun rijke geschiedenis, toewijding aan kwaliteit en voortdurende innovaties is Quinta de Chocapalha klaar om zowel binnen Portugal als internationaal een belangrijke rol te spelen in de wijnwereld.

De Quinta de Chocapalha Castelão

De Quinta de Chocapalha Castelão is een prachtige rode wijn afkomstig uit de schilderachtige wijnstreek Lisboa in Portugal. Deze wijn wordt gemaakt van de Castelão-druiven, die gedijen in het unieke terroir van Quinta de Chocapalha. Met zijn volle en zachte smaakprofiel is deze rode wijn een uitstekende keuze voor liefhebbers van wit vlees en gerechten zoals pizza en pasta.

Elke fles Quinta de Chocapalha Castelão heeft een inhoud van 75 cl, wat gelijk staat aan ongeveer zes glazen wijn. Of je nu een intiem diner hebt of een speciale gelegenheid viert, deze fles is perfect geschikt om te delen met vrienden en familie. Bovendien is de wijn verkrijgbaar in individuele flessen, zodat je precies kunt bestellen wat je nodig hebt.

Quinta de Chocapalha staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en ambachtelijke wijnbereiding. Met de Castelão-druif creëren ze een wijn die de essentie van het terroir en de rijke tradities van de regio weerspiegelt.