Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Bourgogne

15 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op
Speciale prijs € 34,75
Normale prijs € 36,95
Speciale prijs € 26,95
Normale prijs € 28,95
Speciale prijs € 26,25
Normale prijs € 27,95
Speciale prijs € 21,49
Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 17,65
Normale prijs € 18,95
Speciale prijs € 28,95
Normale prijs € 33,30
Speciale prijs € 24,95
Normale prijs € 28,70
Speciale prijs € 16,95
Normale prijs € 17,95
Speciale prijs € 21,50
Normale prijs € 24,75
Speciale prijs € 29,65
Normale prijs € 33,95
Speciale prijs € 18,90
Normale prijs € 22,95
Speciale prijs € 23,75
Normale prijs € 24,95
Speciale prijs € 15,45
Normale prijs € 17,75

Rode wijn Bourgogne kopen

Rode wijn Bourgogne kopen doet u voordelig en snel bij Budgetwijnen. De lekkerste rode wijnen uit deze prachtige streek van de beste kwaliteit vindt u bij ons zoals bijvoorbeeld de prachtige rode wijnen van Nuiton-Beaunoy, zoals de Pinot Noir, Nuits-Saint-Georges, Les Mouchottes, Pommard en de Beaune.

Waarom is Bourgogne rode wijn zo populair?

De Bourgogne is als wijngebied al zeer oud en stamt uit de Romeinse tijd. Ongeveer in het jaar 400 na Christus was er al wijnbouw op redelijke schaal. Door de eeuwen heen hebben vele kloosterorden hun beste krachten gegeven aan het op een hoog niveau brengen van de kwaliteit. De uit de Bourgogne afkomstige Pinot Noir druif ligt ten grondslag aan de mooiste rode Bourgogne wijnen. We spreken hierbij over een zeer kwetsbare en wispelturige druivensoort die voor mooie verrassingen kan zorgen. Bourgogne biedt dan ook de perfecte balans waarmee de wijn van de Pinot Noir de beste kwaliteit brengt, gezien het ideale klimaat.

De kenmerken van rode wijn uit Bourgogne

Landschappelijk is de Bourgogne aantrekkelijk: heuvelachtig en zeer afwisselend. De heuvels zijn een zeer belangrijke factor voor de wijnbouw in dit gebied. Men kan stellen dat wijnbouw zonder die heuvels op deze plek van Frankrijk, vrijwel onmogelijk zou zijn. Het aantal druivenrassen in de Bourgogne is slechts beperkt. Voor rode wijn wordt voornamelijk de Pinot Noir en de Gamay Noir à Jus Blanc druif verbouwd. De Pinot Noir wordt gebruikt voor alle grote rode wijnen. De druiven zijn opvallend klein. Een rijpe Pinot druif heeft een fluweelachtige diepe kleur, een typisch eigen aroma en hij is zacht, suikerrijk en fluwelig. In vergelijking met de blauwe druivenrassen in Bordeaux is zijn bouquet zoeter en heeft hij veel minder tannine. De Gamay Noir à Jus Blanc (letterlijk: zwarte Gamay met wit sap) is een wat sterker en productiever druivenras dan de Pinot Noir. Hij is minder verfijnd en de Gamay wordt voornamelijk verbouwd in de Beaujolais. In de rest van het Bourgogne gebied gedijt hij niet zo goed, althans brengt hij zeer matige wijnen voort. In de Beaujolais voldoet hij echter uitstekend. De Gamay druif geeft een wijn met een licht paarsrode kleur, relatief weinig alcohol en extractstoffen, maar met een heel spontaan en fruitig bouquet.