Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Elzas

7 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 14,95
Normale prijs € 17,20
Speciale prijs € 26,95
Normale prijs € 31,00
Speciale prijs € 22,90
Normale prijs € 24,95
Speciale prijs € 14,25
Normale prijs € 15,95
Speciale prijs € 11,29
Normale prijs € 13,00

Rode wijn uit de Elzas kopen

De Elzas doet in vele opzichten wat on-Frans aan. De stadjes en dorpen zijn er vaak opgetrokken in vakwerkstijl. De maaltijden zijn er zeer overvloedig en men noemt de wijnen naar hun druivenras. Dat zijn allemaal Duitse invloeden en dit is niet zo verwonderlijk gezien het feit dat het bezit van de Elzas eeuwenlang inzet was van de strijd tussen Frankrijk en Duitsland. De laatste keer hebben de Fransen die slag gewonnen. Na 1945 behoort de Elzas weer aan Frankrijk. Rode wijn uit de Elza kopen kunt u voordelig en eenvoudig kopen bij Budgetwijnen. Kijk ons assortiment van de beste wijnen uit de Elzas. Bijvoorbeeld de rode wijn van Hugel Pinot Noir Classic of de Dopff Au Moulin Rouge Des 2 Cerfs Pinot Noir uit de Elzas.

De unieke smaken van Elzas rode wijn

De Elzas is een schilderachtig wijngebied. Men geschikt over talloze zeer goede restaurants en nergens anders in Frankrijk kent men zoveel sterrenrestaurants als hier. De Elzas is één van de minst regenrijke gebieden van Frankrijk. De stad Colmar heeft evenveel zonne-uren als de Roussillon waardoor de temperatuur er gemiddeld ondanks de noordelijke ligging relatief hoog is. Dit aangename en voor wijnbouw ideale klimaat is te danken aan de Vogezen in het westen met zijn bergtoppen van 1000 tot zelfs 1400 meter.

Rode wijn uit de Elzas erg populair

De Riesling, Pinot Gris, Gewürztraminer en Muscat à Petits Grains worden beschouwd al de 4 edele druiven van de Elzas. De Pinot Noir is de enige rode druif uit de Elzas. Echter is de Rode wijn uit de Elzas erg populair. Dit komt doordat het een boeiende wijnregio is met verschillende wijnsoorten en stijlen die van hoge kwaliteit zijn. Dankzij de beschutting van het Zwarte Woud en de Vogezen is deze noordelijk, lang gerekte vallei gelegen aan de Rijn zeer geschikt voor wijnbouw.