Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Burgenland

8 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 12,29 Normale prijs € 14,15
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 10,75 Normale prijs € 12,35
Speciale prijs € 20,79 Normale prijs € 23,90
Speciale prijs € 13,19 Normale prijs € 15,15
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45

Rode wijn uit Burgenland

Rode wijn uit Burgenland kopen

Wilt u rode wijn uit Burgenland kopen? Kijk dan op onze website www.budgetwijnen.nl voor een mooi aanbod van rode wijn uit Burgenland. Alleen de beste rode wijn tegen zeer scherpe prijzen is wat wij aanbieden. Daarnaast hanteren wij staffelkortingen waarmee het erg interessant kan zijn om een grotere afname te doen van de beste wijn voor de scherpste prijs. Wel belangrijk dat u thuis een goede wijnopslag heeft om uw wijn het beste te bewaren.

De lekkerste rode wijn uit Burgenland

De lekkerste rode wijn uit Burgenland vindt u bij Budgetwijnen. Rode wijn uit Oostenrijk is de laatste decennia steeds voller en substantiëler geworden. De beste en lekkerste rode wijn komt veelal uit het warme zuidelijke Burgenland.

Druivensoorten rode wijn uit Burgenland

Burgenland ligt ten zuidoosten van het Oostenrijkse Wenen rond een ondiep steppemeer, de Neusiedlersee, die het klimaat in de omgeving sterk beïnvloedt. Dit wijngebied is één van de belangrijkste wijngebieden van Oostenrijk. In Burgenland zijn er 4 regio’s: Neusiedlersee, Neusielrsee-Hügelland, Mittelburgenland en Südburgenland. Het klimaat hier is erg geschikt voor de productie van wijnen van edele rotting-druiven. Deze behoren dan ook tot de specialiteiten. Met name wordt in Burgenland rode wijn gemaakt van de Pinot Noir, Zweigelt en Sankt Laurent druif. Er worden diverse druivensoorten gebruikt voor rode wijn uit Burgenland. In Neusiedlersee worden vooral krachtige rode wijnen gemaakt van de Zweigelt druif. In Mittelburgenland wordt voornamelijk rode wijn gemaakt van de Blaufränkisch druif en in Südburgenland is het ook de Blaufränkisch druif die hier veelvuldig wordt verbouwd.