Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Ribera del Duero

9 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 14,45 Normale prijs € 15,95
Speciale prijs € 12,95 Normale prijs € 14,95
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 16,95 Normale prijs € 19,50
Speciale prijs € 13,19 Normale prijs € 15,15
Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 18,35

Rode wijn uit Ribera del Duero kopen

Rode wijn uit Ribera del Duero kopen doet u voordelig en eenvoudig bij Budgetwijnen. Wij hebben een uitgebreid assortiment van de lekkerste en beste kwaliteitswijnen uit Ribera del Duero. Ontdek met name ons assortiment rode wijnen uit Ribera del Duero. Wij kunnen deze wijnen tegen een scherpe prijs inkopen en daar profiteert u van mee.

De unieke kenmerken van rode wijnen uit Ribera del Duero

Ribera del Duero ligt zoals de naam al aangeeft aan beide zijden van de rivier de Duero, ten noordwesten van Madrid. Er heerst een landklimaat met invloeden van de Atlantische Oceaan. De bodem van de wijngaarden bestaat voornamelijk uit kalkrijke grond. De unieke kenmerken van rode wijnen uit Ribera del Duero is dat de nadruk ligt op het produceren van rode wijnen. Een deel hiervan heeft goede bewaarcapaciteiten en ontwikkelt zich tot robijnrode, fluwelige juweeltjes. Indien het etiket ‘Reserva’ aangeeft, heeft de wijn minimaal 2 jaar fustrijping gehad. Indien er ‘Clarete’ of ‘Claro’ vermeld staat op het etiket, betekent dit dat het om een licht rode wijn gaat.

De bekendste rode druivensoorten van Ribera del Duero

Naast een aantal Spaanse druivenrassen als de Tempranillo zijn de bekendste rode druivensoorten van Ribera del Duero de Garnacha, maar ook Franse druivensoorten als de Cabernet Sauvignon, de Malbec en Merlot druif. Echter speelt de Tempranillo druif hierin wel de hoofdrol. De plaatselijke variant van de Tempranillo druif is de Tinto Fino of Tinta del Pais genoemd. De DO (Denominación de Origen) eist een minimum van 75% Tempranillo druiven, waarmee de Garnacha Tinta, Cabernet Sauvignon, Malbec en de Merlot druif geclassificeerd zijn als toegestane variëteiten.