Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Provence

6 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 9,95
Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 21,95
Speciale prijs € 14,45 Normale prijs € 15,95
Speciale prijs € 32,95 Normale prijs € 37,90
Speciale prijs € 21,95 Normale prijs € 25,25
Speciale prijs € 22,90 Normale prijs € 24,95

Witte wijn uit de Provence kopen

Wilt u witte wijn uit de Provence kopen? Dan bent u bij Budgetwijnen aan het juiste adres. Wij hebben enkel de hoogste kwaliteit als het gaat om witte wijn uit de Provence. Vanwege onze nauwe banden met onze leveranciers en het op de voet volgen van landelijke trends en ontwikkelingen kunnen wij zeer scherp inkopen. Daarnaast hanteren wij tevens staffelkortingen waarbij het afnemen van grotere hoeveelheden nog meer voordeel oplevert.

Soorten witte wijn uit de Provence

Er zijn diverse soorten witte wijn uit de Provence. Echter staat de Provence met name bekend om haar rosé wijnen. Er is dus maar een heel klein deel van de productie van witte wijn uit de Provence. Het is met name de witte wijn die wordt geproduceerd in de A.O.C. (Appellation d’Origine Contrôlée) Cassis. Cassis is tevens een wijnstreek in de Provence waar onder andere witte wijn wordt geproduceerd. Het is in dit gebied met name de witte wijn die wordt gewaardeerd vanwege zijn lage zuurgraad en kruidige aroma’s die goed combineren met zeevruchten.

Kenmerken witte Provence wijn

Eén van de kenmerken van witte Provence wijn is dat deze voornamelijk fruitig zijn en worden gemaakt van diverse druiven, namelijk van de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier en de Bourboulenc druif. De Provence is één van de oudste en meest uitgestrekte wijngebieden van Frankrijk. Het waren dan ook de Grieken die de Fransen heel lang geleden de wijntechnieken bijbrachten van het snoeien.