Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Burgenland

9 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 18,89 Normale prijs € 21,70
Speciale prijs € 13,19 Normale prijs € 15,15
Speciale prijs € 12,29 Normale prijs € 14,15
Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,45
Speciale prijs € 10,15 Normale prijs € 11,65
Speciale prijs € 13,20 Normale prijs € 14,50

Witte wijn uit Burgenland kopen

Wilt u witte wijn uit Burgenland kopen? Kijk dan eens op onze webshop op www.budgetwijnen.nl en profiteer van het voordeel. Indien u 12 flessen afneemt of een bedrag besteedt van € 95,- is de verzending gratis binnen Nederland. Wij werken samen met een grote pakketaanbieder. Zodra uw pakket bij ons de deur uit gaat ontvangt u automatisch de track en trace code zodat u uw pakket kunt volgen waarmee het doorgaans de volgende dag bij u aan huis wordt geleverd.

Soorten witte wijn uit Burgenland

Er zijn verschillende soorten witte wijn uit Burgenland. Echter is zijn de mousserende wijnen ook erg populair zoals bijvoorbeeld Meinklang Prosa Rose Frizzante. Burgenland is gelegen in het oosten van Oostenrijk en ligt kort aan de grens met Hongarije. Dit is dus een gunstig gebied voor wijnbouw en hier worden dan ook voornamelijk rode wijnen gemaakt in plaats van witte wijn. Het zijn dan ook voornamelijk de Zweigelt, Sankt Laurent en Pinkt Noir druiven die hier verbouwd worden voor het produceren van rode wijn. Burgenland is overigens één van de belangrijkste wijngebieden van Oostenrijk.

Kenmerken witte wijn uit Burgenland

Eén van de kenmerken van witte wijn uit Burgeland is dat dit gebied gelegen is in Oostenrijk, iets onder Wenen. De Neusiedler See geeft voor de wijnbouw een ideaal klimaat, aangezien de wijngaarden op moerassige gronden staan rond het meer. Hiermee zijn dit de ideale omstandigheden voor edele rotting. Het zijn dan ook voornamelijk droge witte wijnen.