Witte wijn uit Rías Baixas

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Witte wijn uit Rías Baixas kopen bij Budgetwijnen

Bent u benieuwd naar wijn uit dé wijnstreek van Spanje? Dan bent u hier op het juiste adres. Onze wijnspecialisten hebben een aantal wijnen geselecteerd voor u.

Wijnstreek Rías Baixas

De Spaanse wijnstreek Rías Baixas staat bekend als dé wijnstreek die de beste witte wijnen van Spanje maakt. Hier heerst een Atlantisch zeeklimaat met milde temperaturen, mist en veel neerslag. Omdat deze weersomstandigheden veel risico’s met zich meebrengt hebben ze wat slims bedacht om de druiven zo goed mogelijk te beschermen. De wijnstokken worden in perola vorm opgehangen, wat betekend dat ze ver boven de grond hangen te rijpen. Om de druiven dan goed te laten drogen na een bui worden de druiven zo opgehangen dat er veel ruimte is om de wind er doorheen te laten waaien.

De bekendste wijnsoort uit Rías Baixas

De Albariño wijnen zijn de bekendste wijnen uit Rías Baixas. Ookal is de Albariño druif redelijk onbekend. Hij wordt ook wel de verborgen parel uit de wijngaard genoemd en staat bijna alleen in Spanje en Portugal geplant. Deze wijn valt onder de droge witte wijnen en bevat een lichte tinteling op de tong omdat het een beetje koolzuur bevat. Albariño wijnen zijn lekker te drinken bij allerlei vissoorten en schaal- en schelpdieren. Andere wijnsoorten uit Rías Baixas zijn bijvoorbeeld: witte Val do Salnes, witte Varietales, witte Conado del Tea, witte O Rosal en Rode O Rosal.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken