Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Vermentino

Producten 49-54 van 54
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

De lekkerste Vermentino wijn

De lekkerste Vermentino wijn vindt u in ons assortiment bij Budgetwijnen. Bekijk ons uitgebreide assortiment op www.budgetwijnen.nl voor de beste kwaliteit Vermentino wijn tegen zeer scherpe prijzen.

Kenmerken Vermentino wijn

Eén van de kenmerken van Vermentino wijn is dat de Vermentino druif een witte Italiaanse druivensoort is, die voornamelijk in grote hoeveelheden is aangeplant in Sardinië (al sinds de 14e eeuw). Dit gebied wordt ook wel Vermentino di Gallura DOCG genoemd. De Vermentino druif rijpt laat en behoudt zijn natuurlijke zuurgraad goed zelfs in warme gebieden. Dit is een echt Mediterraan druivenras die in alle stijlen wordt gemaakt. Of het nu gaat om wijnen om te drinken, tot hele complexe wijnen. De Vermentino druif is dus een inheems druivenras uit het Italiaanse Ligurië, maar hij komt ook voor in Frankrijk. De Vermentino druif is het meest aangeplante witte druivenras binnen Ligurië. Dit betreft een frisse en fruitige druif van hoge kwaliteit met vele aroma’s.

Oorsprong Vermentino wijn

De oorsprong van Vermentino wijn gaat terug naar Italië en werd al geplant in de 14e eeuw. Bijna de helft van de Vermentino wijnen wordt hier geproduceerd. Aangezien dit druivenras tevens in Frankrijk voorkomt en dat na DNA onderzoek in de jaren negentig heeft uitgewezen dat het ‘Pigato’ ras met zekerheid ook de Vermentino druif is, zou dit druivenras volgens onderzoekers oorspronkelijk Spaans zijn. Tot op heden is dit nog niet bewezen waardoor het gissen is, waar deze druivensoort nu daadwerkelijk vandaan komt.

Vermentino wijn uit Italië

Vermentino wijn uit Italië bestelt u gemakkelijk en voordelig bij Budgetwijnen. Alleen de beste wijnen van de hoogste kwaliteit hebben wij in ons assortiment. Bestel voordelig uw favoriete Vermentino wijn uit Italië. Aangezien wij een webshop zijn hoeven we geen fysieke winkelkosten te maken, of voor extra personeel waardoor wij onze verkoopprijzen erg scherp kunnen aanhouden. Daarnaast is het voor u een voordeel dat u deur niet eens meer uit hoeft voor uw favoriete Vermentino wijn uit Italië. Aangezien uw favoriete wijn bij u aan de deur wordt afgeleverd. Daarnaast kunt u in grotere hoeveelheden bestellen, want wij werken zoveel mogelijk met staffelkortingen.