Voordelige & unieke wijnpakketten Shop nu

Burgozone

5 producten
Sorteer op
Speciale prijs € 12,15 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 12,15 Normale prijs € 13,95
Speciale prijs € 8,65 Normale prijs € 9,95

Burgozone

Over Burgozone

Bulgarije kent een eeuwenoude wijntraditie en heeft zich als eerste land in het Oostblok gericht op het afstemmen van zijn wijnindustrie op de markt in Noordwest-Europa. Al in de jaren '60 werden wijngaarden aangelegd met 'internationale' druivenrassen. Een bijzonder wijnhuis dat deze traditie voortzet, is het ultramoderne Château Burgozone, gelegen in het noorden van Bulgarije op een afstand van 150 kilometer van de hoofdstad Sofia. De wijngaarden, verspreid over 100 hectare, zijn strategisch aangeplant op de steile zuidelijke hellingen van de Donau-rivier, waardoor een uniek microklimaat ontstaat.

Château Burgozone is een jong wijnhuis met ambitieuze doelen. Bij de realisatie van de indrukwekkende wijnkelders en de aanleg van de wijngaarden is kosten noch moeite gespaard. Deze toewijding heeft al vruchten afgeworpen, aangezien ze al enkele internationale prijzen in de wacht hebben gesleept. Een ware ontdekking is hun kasteelwijn op basis van de Marselan-druif. De Marselan-druif is ontstaan uit een kruising van de Cabernet Sauvignon en de Grenache. De kleine bessen van deze druif zorgen voor gestructureerde wijnen met volle aroma's. Het proosten op het goede leven kan niet ontbreken, waarbij "Nazdrave" in Bulgarije het equivalent is van "Santé" in andere delen van de wereld.

De Côte du Danube Viognier

De Côte du Danube Viognier, een witte wijn van het gerenommeerde merk Burgozone, vindt zijn oorsprong in de prachtige wijnstreek Danube Plain in Bulgarije. Deze regio staat bekend om zijn vruchtbare grond en gunstige klimaat, waardoor de Viognier-druiven gedijen en uitstekende kwaliteit leveren. Met zorgvuldig vakmanschap en passie wordt deze wijn gemaakt, waarbij de unieke eigenschappen van de druiven optimaal worden benut.

Het smaakprofiel van de Côte du Danube Viognier is licht en soepel, waardoor het een verfijnde keuze is voor verschillende gelegenheden. Deze heerlijke witte wijn is perfect geschikt als aperitief, maar past ook uitstekend bij borrelhapjes en tapas. Met zijn frisse aroma's en subtiele fruitige tonen zorgt deze wijn voor een aangename en harmonieuze ervaring op de tong. Elke fles Côte du Danube Viognier bevat 75 cl, wat overeenkomt met ongeveer zes glazen wijn. Voor de liefhebbers is deze wijn verkrijgbaar in een veelvoud van 6 flessen, waardoor u kunt genieten van deze heerlijke wijn in gezelschap van vrienden en familie.